Keek op de Week (175)   Leave a comment

het-concert-van-mariah-had-weinig-om-het-lijf

Na amper zes dagen trachten we één van onze nieuwjaarsresoluties al in de praktijk te brengen: terug bijna wekelijks een overzicht geven van de belangrijkste nieuwsfeiten van de afgelopen week. Het jaar is straks één week oud en we hebben al enkele onfortuinlijke nieuwtjes in de aanbieding. We beginnen met een artieste wiens muziek niet meteen in onze winkel past, maar die op haar 47ste best mag worden gezien, Mariah Carey. We mogen haar trouwens niet verwarren met de bijna gelijknamige pornoster Mary Carey, ook al draagt ze hierboven even veel/even weinig kleding als haar bijna-naamgenote. Wat overkwam Mariah? Op oudejaarsavond zong ze op Times Square in New York, maar de geluidsband liep niet synchroon met haar zang. Dat kwam ook omdat de productieploeg een ander nummer liet horen dan ze oorspronkelijk van plan was te zingen. ‘Kwaad opzet’ volgens de ene bron, ‘Omwille van de kijkcijfers’ volgens een andere bron. Nu zou ze ontroostbaar zijn volgens haar entourage. Tenzij Chokri Mahassine haar straks een headlinersplek zou geven op Pukkelpop 2017 uiteraard! 😉

Voilà, de kop is eraf voor wat 2017 betreft. Gaan we gewoon verder met het slechte nieuws? Aviici (de EDM-dj die vorig jaar vervroegd met pensioen ging) heeft aangegeven dat hij opnieuw plaatjes gaat draaien (zonder handen, net als vroeger!), bij een aanslag in een nachtclub in Istanbul vielen 39 doden (waaronder één Limburger van Turkse origine) en haalde Peter Maes nu wél of niet de Kerst als trainer van Genk (ondertussen woedt er een ware paleisrevolutie binnen de trainersstaf) die vanaf heden wordt aangevoerd door de Nederlander Albert Stuivenberg. Hoeveel ziekenhuisballetjes men in Genk nog gaat trappen is niet bekend! Verder nog: de groeiende ondankbaarheid van de minder gegoede burgers jegens de voedselbank (in Mechelen hield eentje het voor bekeken), bij de MIA’s (incestueuze prijsuitreiking binnen de muziekwereld die aan een grondige vernieuwing toe is) valt alweer op dat er weinig of geen vrouwen bij de genomineerden zijn (tenzij dan in de categorie ‘beste zangeres’), de villa van ex-gangster Danny Vanhamel vloog in de fik (vrijwel zeker ‘kwaad opzet’), auteur John Berger overleed op 90-jarige leeftijd, in Thailand vielen in de nieuwjaarsperiode 426 verkeersdoden op de weg (ondanks de sensibiliseringscampagne die de plaatselijke overheid voerde), Karel Geraerts hing zijn voetbalschoenen aan de haak, ex-voetballer Swat Van der Elst kreeg een hartstilstand op nieuwjaarsdag (en is nog steeds kritiek), de kinesisten in ons land zijn ontevreden en willen loon naar werken krijgen, in ons land waren er weer een aantal (dodelijke) ongevallen met vluchtmisdrijf en het experiment met de zesurenwerkdag in Zweden is officieel mislukt.

Was er ook goed nieuws? Vaneigens! Na zijn ontslag bij Waasland-Beveren vond ex-coach Stijn Vreven onderdak bij de Nederlandse eerste divisionist NAC, Finland gaat dan weer experimenteren met het basisinkomen (een piste die ook regelmatig wordt aangehaald in ons land), via crowdfunding werd al meer dan 15.000 euro opgehaald voor de aan lager wal geraakte Belgische regisseur Robbe De Hert, Janet Jackson beviel van een gezonde zoon die Eissa zal heten, cava blijkt in ons land aan een heuse opmars bezig tijdens de feestperiode (in tegenstelling tot sms’jes versturen, iets wat ondertussen heeft afgedaan) en Axel Witsel versierde een attractieve transfer naar de Chinese competitie (financieel een klapper, sportief wellicht zijn exit bij de Rode Duivels want de Chinese competitie staat niet bijster hoog aangeschreven). Over die waanzinnige lonen werd trouwens een serieuze boom opgezet her en der (in zoverre dat China zelf maatregelen wil nemen tegen die exuberante spelerslonen en transferbedragen). En twee keer verkiezingsnieuws, maar dan uit de boekskes: Drake werd verkozen tot ‘best geklede man’ en de Nederlandse acteur Michiel Huisman zou dan weer de ‘knapste man ter wereld’ zijn. Dames, oordeel vooral zelf zou ik zeggen! En we gaan eruit met twee berichten in de marge: de tv-reeks ‘Beau Séjour’ die zich in onze provincie afspeelt, opende afgelopen weekend met ruim één miljoen kijkers (al waren er nogal wat die meer met dialectkunde dan met plotwendingen bezig waren). Benieuwd hoeveel azijnpissers er zullen afhaken … In Duitsland verkoopt een heruitgave van ‘Mein Kampf’ ondertussen als zoete broodjes: meer dan 85.000 exemplaren gingen al over de toonbank. Wij durven het niet aan om zoiets goed nieuws te noemen, tenzij onze iets ‘oudere’ lezers daar anders over denken natuurlijk. Heil Hitler?

Advertenties

Posted 06/01/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: