Oorwurm van de week (38)   Leave a comment

laura-marling

De opening van onze nieuwe werkweek was er eentje die straks zal leiden naar een soort van nieuw tijdperk: voor ondergetekende is het de eerste week dat hij een 45ste levensjaar op de teller mocht bijschrijven dus werd de traditie in ere gehouden en volgde er taart. Maar deze week zal straks eveneens een nieuw tijdperk inluiden voor één van mijn dierbare collega’s die dinsdagmorgen onder het mes moet en daarna eventjes ‘buiten strijd’ zal zijn. Binnen enkele weken krijgen we er ongetwijfeld een hele andere collega voor in de plaats, gesteld dat de operatie voorspoedig verloopt uiteraard. Als de chirurg plus equipe hun werk goed doen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Het wordt trouwens een bijzonder kalme week dit keer waarin ik op woensdag meedoe aan een quiz in de buurt en er op vrijdagavond het personeelsfeest van de gemeente volgt. Het enige waar we minder naar uitkijken is het feit dat er opnieuw sneeuw in de lucht hangt. Niet getreurd, we hebben hier alvast wat oorwurmen om iedereen op te vrolijken.

Soothing – Laura Marling: we openen vandaag met een 26-jarige Britse singer-songwriter die actief is in de folkmuziek. Ze is mooi, ze is blond, ze heeft een goeie stem, ze is enkele keren genomineerd geweest voor een Mercury Music Prize en ze won al een Brit Award. Zeker geen latent talent in haar geval!

No plan – David Bowie: op 8 januari 2016 werd ‘Blackstar’ op de wereld losgelaten, het laatste kunststukje van iemand die morgen alweer één jaar dood is. Dit is één van de onuitgegeven nummers uit zijn musical ‘Lazarus’.

Lay your hands on me – Thompson Twins: onze classic van vorige week was ietwat overgewaardeerd (vonden we zelf), maar toch gingen we inspiratie zoeken in hetzelfde tijdvak deze week. Zo kwamen we bij een groep die in de eighties misschien wat onderschat werd. In 1993 volgde de split.

Tyranny of secrets – The Mission: vorige week hadden we een Zweedse band in de aanbieding, wiens muziek een exacte kopie was van The Sisters of Mercy. Deze week gaan we voor een band die ontstond nadat twee ex-leden van TSOM de groep verlieten om hun eigen ding te gaan doen. The Mission trok er al twee keer kort de stekker uit maar sinds 2011 zijn ze terug actief.

Name for you – The Shins: zanger James Mercer is weer eventjes zoet geweest met zijproject Broken Bells, maar smijt zich nu weer op zijn andere groep. In maart mogen we ‘Heartwoms’ verwachten. Volgende week nieuwe wurmen!

Advertenties

Posted 10/01/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: