Oorwurm van de week (40)   Leave a comment

dirty-projectors

Straks zit de werkweek er alweer half op en wij kunnen langzaam beginnen hunkeren naar een nieuwe editie van de Haute Quizine quiz die wij op zaterdag in Mol zullen spelen met Moedige Missers. Volgens mij spelen we met exact dezelfde ploeg als twee jaar geleden (of was het nu drie?). Ik herinner me in ieder geval dat we er een solo scoorden met Kelly Brook (die zowel door Kevin als mij werd herkend). Haar bijzondere lichaamsvormen waren daar uiteraard niet vreemd aan. We doen er nooit mee voor de prijzen (just for fun!), maar dat kan de pret nooit drukken. Soit, we gingen het vandaag alweer over muziek hebben zeker?

Little bubble – Dirty Projectors: we openen met een bijzondere band wiens muziek wel eens wordt omschreven als ‘experimentele pop’, al hebben we voor een zeer toegankelijk nummer uit hun binnenkort te verschijnen cd gekozen. Leuk weetje: enkele ex-leden van deze band vormden later o.a. Vampire Weekend en Ra Ra Riot.

Fiets – Herman Van Veen: er is geen bijzondere reden dat we deze classic uit 1970 hebben gekozen, tenzij dan dat het een mooi nummer is. Geen origineel nummer van Herman zelf maar een vertaling van Ralph McTell’s ‘Girl on a bicycle’ uit 1969.

I give you power – Arcade Fire featuring Mavis Staples: Arcade Fire staat dit jaar o.a. op Rock Werchter en Best Kept Secret en straks mogen we ook nieuw werk van hen verwachten. Dat doen ze nu alvast met dit nummer, al is niet duidelijk of dit nummer de nieuwe cd uiteindelijk zal halen. In zekere zin is het wél een anti-Trump nummer want de opbrengst ervan gaat naar mensenrechtenorganisatie ACLU, dat o.a. uitzettingen van sans-papiers voor rechtbanken zal aanvechten.

Hot thoughts – Spoon: titelnummer van hun cd die binnenkort (maart) verschijnt en waarop je onmogelijk stil kan blijven staan. De band wordt overigens steeds populairder en dat zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor alle Limburgers: dit is een ernstige kandidaat voor Pukkelpop 2017. Zeg dat Ambi het gezegd heeft …

Pure comedy – Father John Misty: ook naar nieuwe bijdrages van FJM is het altijd weer reikhalzend uitkijken. Het gaat uiteraard weer over leven en dood, hemel en hel of over de politieke situatie in bijvoorbeeld de United States. Ook hier een nieuwe cd eind maart (wat een topmaand gaat dat worden zeg!). Volgende week van hetzelfde laken een broek … of een rok (wij doen daar niet moeilijk over).

Posted 25/01/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: