Keek op de Week (177)   Leave a comment

nieuws-over-de-tweeling-van-kaat-bollen

Soms kan men er ons wel eens van verdenken dat we dubbelzinnige boodschappen de wereld insturen. Al hebben we vandaag wel een klein probleempje omdat één van onze nieuwsfeiten héél dubbelzinnig kan worden opgevat. Waar denken jullie (vooral het mansvolk dan!) spontaan aan als ik het over de tweeling van onze eigen Limburgse seksuologe Kaat Bollen heb? Juist ja, aan haar flink uit de kluiten gewassen boobs. Onrechtstreeks hebben die er uiteraard wél mee te maken, want de boezem van de 30-jarige Kaat zal straks wellicht nóg flink toenemen qua omvang. Ze liet nl. weten dat ze 15 weken zwanger is van een tweeling. Misschien kunnen we al een poll maken om te gokken hoe ze straks zullen heten? Ik tip alvast op Bollie en Billie! Oh ja, de tweeling wordt ergens in juni verwacht ten huize Thorne-Bollen.

Deze week viel er vooral veel slecht nieuws te rapen, dus zullen we in eerste instantie focussen op de rest van het goede nieuws. Spice Girl Gerri Halliwell beviel op haar 44ste van een zoon, die Montague George Hector Horner zal heten. Het Georgegedeelte in zijn naam is een hommage aan haar goeie, onlangs overleden vriend George Michael. Ook de moeite van het onthouden waard: Ronnie O’Sullivan schreef blijkbaar snookergeschiedenis (als pure snookerleek geloof ik het graag!), Serena Williams won de Australian Open, Sanne Cant werd wereldkampioene veldrijden, Theo Francken onttroont Maggie De Block als populairste politicus volgens een recente poll, ‘La La Land’ wordt dé te kloppen film bij de komende Oscaruitreiking, alle Belgische tickets voor de nieuwe editie van Tomorrowland zijn gelukkig de deur uit en de kerken blijven verder leeg lopen. Een onderzoek wees uit dat gemiddeld zes procent van alle Vlamingen nog meedoet aan het wekelijks kerkbezoek. Iemand enig idee hoe dat komt? Ik anders wel (een deel van het probleem verderop in deze Keek).

En dan onze forse afdeling slecht nieuws, te beginnen met zij die ons ontvielen. Ex-voetballer Marc Baecke (60), de Nederlandse actrice Adèle Bloemendaal (84), muzikant Jaki Liebezeit (78), schrijver Robert Anker (70), acteur Miguel Ferrer (61), striptekenaar Jan Kruis (83), 2 Belgen zanger Rembert De Smet (63), acteur John Hurt (77), actrice Emmanuelle Riva (89), acteur Gorden Kaye (75), de Amerikaanse actrice Mary Tyler Moore (80) en Stephanie De Buysser (39), de echtgenote van voetballer Thomas Buffel die aan darmkanker overleed. En er waren ook twee mensen die persoonlijk aankondigden dat ze niet lang meer op deze aardbol zullen rondlopen: Jean-Pierre Van Rossem (72) overweegt binnenkort euthanasie en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (61) deelde mee dat er bij hem uitgezaaide longkanker is ontdekt. En we zouden zelfs een aparte rubriek kunnen aanleggen met strapatsen van kersvers Amerikaans president Donald Trump, al zou dat misschien weer té veel eer zijn voor de brave man.

De rest van het ‘negatieve’ nieuws dan maar. Er werd alweer gezeurd over de slechte scheidsrechters in onze vaderlandse voetbalcompetitie, op nogal wat voetbalvelden kreeg men af te rekenen met defecte veldverwarmingen, er was het bizarre verhaal van een 27-jarige vrouw die dood werd teruggevonden op het strand van Knokke, het Publifinschandaal (dat vooral de PS in Wallonië alweer in een slecht daglicht stelde) kostte alvast de kop van minister Paul Furlan, al lijkt de burgemeester van Ans (Stéphane Moreau) me de échte kwade genius te zijn. We denken ook spontaan aan de lawine die een hotel in het Italiaanse Rigopiano trof (29 doden, 11 overlevers) en de 16 doden bij een busongeval in de buurt van Verona dat nogal wat gelijkenissen vertoonde met de busramp in Sierre waarbij destijds Belgische slachtoffers vielen. En ik ben té kwaad om iets over het schijnheilig Brugs priestertje (Roger Vangheluwe) te schrijven, die nu weer ontkent dat hij zijn slachtoffers heeft misbruikt. Op zo’n momenten hoop je toch dat er ergens een Andras Pandy opduikt die de oplossing brengt op eenvoudig verzoek. Geen idee of het een goeie oplossing is, maar is het gepermitteerd als we volgende week opnieuw ons licht op de actualiteit laten schijnen?

Posted 29/01/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: