500 nummers die ik liever niet meer wil horen (4)   Leave a comment

yep-zo-kijkt-de-doorsnee-mens-bij-het-zien-van-mijn-lijst

Iedereen weet ondertussen wat hij in deze wekelijkse rubriek zo al mag verwachten. Zet één van deze plaatjes op en elk redelijk denkend wezen zou luid gillend het hazenpad willen kiezen. Vandaag zit er helaas niets ‘uit eigen land’ bij, maar dat wordt de komende edities uiteraard ruimschoots gecompenseerd. Mocht deze blog van de huidige Amerikaanse president zijn (wiens naam we voor één keer niet zullen noemen), dan kregen de volgende tien k*tschijfjes geen visum meer om het grondgebied te betreden … al zou het in dit geval natuurlijk volkomen terecht zijn!

31. Captain Jack – Captain Jack : volgens hun bio scoorden ze in het begin van de jaren ’90 enkele grote hits. Hun succes duurde het langst in Duitsland, waar het rayon ‘goeie smaak’ blijkbaar vaak ontbreekt. Hun zanger kreeg in 2002 een herseninfarct en in 2005 een fatale hersenbloeding. *grap over oorzakelijk verband herseninfarct en lange blootstelling aan Captain Jack door de redactie verwijderd*

32. Lemon tree – Fool’s Garden : ik heb altijd gedacht dat deze band uit Duitsland kwam … en dat blijkt nog zo te zijn ook. Germany, zero points! In 2003 viel de apostrof uit hun groepsnaam weg. Daar willen we het graag bij houden!

33. ’74-’75 – The Connells : band uit de VS die helaas populairder was in Europa dan in eigen land. Tot daar die eeuwige dooddoener over het verstandelijk vermogen van de gemiddelde Amerikaan. De band bestaat nog steeds, maar dat we na 1995 niets meer van hen hebben vernomen is alvast een goed teken.

34. I’ll kill her – Soko : Frans zangeresje dat in 2006 een cultstatus verwierf nadat ze via Myspace wordt ontdekt. Naast zingen zou het brave kind ook acteren. Mijn advies: al haar pijlen op het witte doek richten. Mocht één van die pijlen haar toevallig raken, zodat ze definitief stopt met zingen: ook goed!

35. Self esteem – The Offspring : hun bio zegt ‘Amerikaanse punkrock’, wij houden het gemakshalve op ‘puberpogo’. Dat genre heeft zeker bestaansrecht, al verachten we MTV nog steeds een beetje voor het feit dat ze hier destijds zo’n hype van hebben gemaakt.

36. Bring me Edelweiss – Edelweiss : melige clips met jodelende alpenmeisjes, nummers met Edelweiss in de titel, … nee, écht veel inspiratie hadden deze Oostenrijkse dombo’s niet. Toch ging dit nummer meer dan 3.000.000 (3 miljoen!) keer over de toonbank. Het succes steeg één van de bandleden zo naar het hoofd nadien dat hij zich in 1992 een kogel door het hoofd joeg. Geen hersenschade gelukkig, maar wél hartstikke dood!

37. Crucified – Army of Lovers : Zweedse kitsch om eveneens snel te vergeten. Het enige onthoudenswaardige was groepslid Camilla Henemark (wiens getalenteerde boezem later een solocarrière begon). Eind jaren ’90 had ze een affaire met de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf, tegenwoordig is ze politiek woordvoerder.

38. Formula – DJ Visage : een Deen en een Duitser komen elkaar tegen op een F1 grand prix in Monza. Daar ontstaat het idee om een volledige dance single op te hangen aan Formule 1 geluiden. Het had een fantastische mop kunnen zijn, maar in 1998 werd het bittere realiteit. Iedereen weet wat er achteraf met Michael Schumacher is gebeurd …

39. I will survive – Gloria Gaynor : dikke discohit uit 1979 waarvan altijd wordt gezegd dat het vooral een topper is in homoseksuele middens. Totale BS, want ik heb met eigen ogen vastgesteld dat mensen ook elders uit hun dak gaan. Waarom? Ja … waarom eigenlijk?

40. (I just) died in your arms – Cutting Crew : grootste commercieel succes van een Britse band, die ondertussen in de vergeetput is gesukkeld. Verwacht wordt dat die put diep genoeg is om er nooit meer uit te geraken.

Advertenties

Posted 09/02/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: