Keek op de Week (178)   Leave a comment

nieuwe-molseizoen-neemt-alweer-vliegende-start

Wanneer dit blogbericht verschijnt hebben de liefhebbers van De Mol alweer kunnen genieten van de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Aflevering 1 ging alweer voortvarend van start (bijna 900.000 kijkers), dat is iets minder dan vorig seizoen maar daar tegenover staat dan weer dat de concurrentie ook zwaarder tegenprogrammeerde dus dat kon je bijna incalculeren. Aflevering 1 was alvast om duimen en vingers af te likken, dus ons hoor je niet klagen. De charme van de Vlaamse versie blijft toch liggen in het feit dat ze met onbekende mensen werken. Op die manier zijn ze een stuk authentieker dan hun Nederlandse tegenhanger, al blijft ook dat een goed gemaakte reeks. Al ben ik er zeker van dat het vooral komt door het sterke format. Dezer dagen hebben wij tegenwoordig vier vaste tv-afspraken: vrijdagavond kijken we (meestal uitgesteld) naar ‘Twee voor Twaalf’, op zaterdag is er (naast de NL-versie van ‘De Mol’) ook de sterke reeks ‘Ennemi publique’ op Canvas. Zondagavond nadert dan weer ‘Beau Séjour’ zijn ontknoping. Hiermee hebben we meteen de opening gemaakt naar de rest van onze positieve nieuwsbijdrage deze week.

Enkele weken geleden won Wout Van Aert nog het WK veldrijden, al zit zijn onfortuinlijke tegenstander van toen (Mathieu Van der Poel) ondertussen serieus in de winning mood. Twee landgenoten voerden de topschutterslijst aan in twee belangrijke voetballanden: Lukaku in de Premier League (ondertussen onttroond door Sanchez), Dries Mertens in de Serie A. De 24-jarige Miss France (Iris Mittenaere) werd tot Miss Universe gekroond, Roger Federer won de Australian Open, Pharrell Williams werd vader van een drieling, Izquierdo van Club Brugge won de Gouden Schoen, Tessa Wullaert won bij de dames. Amal en George Clooney zijn in blijde verwachting van een tweeling (net als Beyoncé trouwens), in het volleybal won Roeselare zijn tiende beker tegen Noliko Maaseik, rode poon is voor de derde keer de vis van het jaar geworden, Bazart was de grote slokop bij de MIA’s, Oostende en Zulte-Waregem spelen de Belgische bekerfinale, Hugo Broos won met Kameroen verrassend de Africa Cup, er zitten vijf Vlaamse auteurs in de longlist van de Libris Literatuurprijs, de messenaanvaller van triatlete Sofie Goos is geïnterneerd en de ravissante muzikante (kijk eens hoe mooi dat rijmt!) Isolde Lasoen mag drie weken op tournee naar Amerika met de al even knappe Agnes Obel.

En dan de treurige rubriek. Volgende personen ontvielen ons de afgelopen tijd: acteur Richard Hatch (71), ex-wielrenner Serge Baguet (47) overleden aan de gevolgen van darmkanker, ex-voetballer Piet Keizer (73) overleed eveneens na een slepende ziekte, zanger Al Jarreau werd 76, één van de oude gezichten van ‘Opsporing Verzocht’, Will Simon (87), oud-politicus Etienne Tshisekedi (84) en muzikant David Axelrod (83). In de reeks kwalijke ontwikkelingen: tournée minérale zit straks halfweg (op onze laatste quiz afgelopen zaterdag was vóór het eind van de avond de spa bruis op!), na de Publifinaffaire in Wallonië barstte nu in Gent de Publipartaffaire los (SP.A schepen Tom Balthazar deed al een stap opzij), na Blokker sluit ook de Nederlandse keten Zeeman een aantal winkels in ons land, de woekerprijzen die bepaalde nitwits denken te kunnen verdienen door tickets voor Tomorrowland verder te verkopen, ca. 360.000 Vlamingen hebben last van permanente hersenschade (na het bekijken van de allereerste afleveringen van het nieuwe seizoen ‘Temptation Island’), de serieuze uitschuivers van de Franse presidentskandidaat François Fillon, en de serieuze geldproblemen van voormalig vrouwenmagneet/acteur Johnny Depp. Ook niet zo heel tof: ex-burgemeester Hilde Claes die (ondanks het feit dat er zeer zeker belangenvermenging in het spel was) blijft beweren dat er niets aan de hand was, Barbara Gandolfi en haar ex-partner zijn schuldig bevonden aan oplichting van ex-acteur Jean-Paul Belmondo, de hele hetze rond de golden shower die Patricia Paay kreeg, exit sportief raadgever Daniel Van Buyten bij Standard (naar het schijnt streek hij jaarlijks 600.000 euro op voor niet-geleverde diensten), Kylie Minogue en haar 20 jaar jongere verloofde zijn uit mekaar en de Amerikaanse souldiva Aretha Franklin kondigde op haar 74ste aan dat ze nog één cd zou maken voor ze van een welverdiend pensioen zou gaan genieten. Ons blogpensioen is nog niet meteen in zicht, dus ik vrees dat het volgende week terug meer van hetzelfde zal worden!

Advertenties

Posted 14/02/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: