Oorwurm van de week (43)   Leave a comment

julie-byrne

Deze rubriek is het lekkerst als we enkel en alleen over muziek kunnen leuteren. Als de gelegenheid zich voordoet, geven wij daar graag gevolg aan. Donderdagmorgen werden bijvoorbeeld een zestigtal namen gelost voor Best Kept Secret 2017. Onze bijzondere aandacht ging uiteraard naar de afsluitende zondag, waar wij kaarten voor konden scoren. Radiohead lag al vast, nu komen daar o.a. ook Aurora, James Blake, Soulwax, Ry X, Thundercat, Arab Strap, Cass McCombs en Strand of Oaks bij. Gaan helaas wél aan ons voorbij omdat ze op één van de twee andere dagen staan geprogrammeerd: Run The Jewels, Weval, Agnes Obel, Jenny Hval, Arcade Fire, Wild Beasts, Whitney, Mitski en Stuff.

I live now as a singer – Julie Byrne: wij durven al eens starten met een mooi kind. Het wordt nóg beter als die mooie meid wordt vergeleken met Cat Power en Joni Mitchell. In 2014 kwam ze met haar debuutcd en begin dit jaar was de opvolger een feit. Een vleugje ambient gecombineerd met dreampop, meer moet dat soms niet zijn!

Redbone – Childish Gambino: toevallig is er een dubbele reden om dit nummer te posten deze week. Ten eerste hoorde ik ‘m toevallig op Radio 1 voorbijkomen en reden nummer twee is het feit dat ik ondertussen zeven van de tien afleveringen heb gezien van de tv-serie ‘Atlanta’, gemaakt door Donald Glover aka Childish Gambino.

Beverly Laurel – Tame Impala: onze classic van deze week is vrij recent (2012) en is een bonustrack op ‘Lonerism’. Toch zal het heel wat mensen die tv kijken bekend in de oren klinken, zeker als je niet uitgesteld kijkt en ook de reclameblokken meepikt. Het nummer wordt nl. gebruikt bij de voorstelling van de nieuwe Renault Mégane.

Do it again – Soldout: het was weer eventjes stil rond dit Brusselse electroduo, maar op 10 maart komt hun nieuwe cd ‘Forever’ uit. Voor de eerste single krijgen ze alvast wat hulp van de heren van Goose.

Automaton – Jamiroquai: ook één van onze favoriete Britse artiesten was eventjes van de radar verdwenen, but hey he’s back … en hoe! Wij vinden het titelnummer van de eind maart te verschijnen nieuwe cd een ijzersterke track die een beetje de allure van Daft Punk heeft. Welcome back Jay Kay!

Advertenties

Posted 19/02/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: