500 nummers die ik liever niet meer wil horen (6)   Leave a comment

zie-ginds-komt-een-hele-slechte-plaat-op-ons-af

Editie zes alweer en ik begin er steeds meer zin in te krijgen, ondanks het heikele onderwerp. Ook vandaag komt de slechte smaak uit héél veel richtingen naar ons toegewaaid: onze inzendingen komen uit Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Nederland én België uiteraard. Naast het feit dat we de lat steeds bijzonder laag leggen, heb ik nog een constante ontdekt in de eerste zes edities: veel artiesten hebben ondertussen het loodje gelegd. Dat kan maar twee dingen betekenen: ofwel blijven kwaliteitsvolle artiesten langer bovendrijven ofwel wordt ondergetekende zelf ook een dagje ouder (samen met de artiesten in kwestie). De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden! 😉

51. Words – F.R. David : eind 1982 kwam dit de hitparade binnengedwarreld en het maakte flinke brokken. In tien Europese landen op nummer één, meer dan 8 miljoen verkochte exemplaren. Goed geboerd, zeggen ze dan! *onderdrukt een luide boer*

52. The logical song – Scooter : cover van Supertramp door een Duitse raveband uit Hamburg in het gezegende jaar 2001. 9/11 was een verschrikkelijk grote ramp (daar zijn we het allemaal over eens!), maar deze kan ook tellen wat mij betreft!

53. I was made for lovin’ you – Kiss : een wereldhit uit 1979 van een shockrockband vol geschminkte rockers waarvan we ons vooral de lange tong van Gene Simmons herinneren. Of die veel nut had bij het zingen weten we niet, voor het oraal bevredigen van zijn lieftallige echtgenote Shannon Tweed kwam ze wellicht goed van pas!

54. Nothing’s gonna change my love for you – Glenn Medeiros : via Hawaï verspreide wereldhit (ook al zal het voor eeuwig en altijd een cover van George Benson blijven). Medeiros kwam later in het onderwijs terecht en ondanks het feit dat hij veel vakantie heeft blijft het al ruim 20 jaar windstil op muzikaal vlak. Houden zo, Glenn!

55. James Brown is dead – L.A. Style : plat Nederlands houseprojectje van o.a. Wessel van Diepen, die later ook furore zou maken met Vengaboys. Van Diepen was niet alleen dj, maar kwam ook op tv bij VARA, Veronica en RTL 4. Hij is de medeoprichter van Radio 538. Levert dat wat op? Zeker weten! In 2006 werd zijn vermogen al geschat op minimum 20 miljoen euro.

56. Scatman – Scatman John : de Amerikaanse Arno, maar dat zeggen we alleen maar omdat deze man stotterde. In totaal verzamelde hij 14 gouden en 18 platina platen, maar dat kon helaas niet voorkomen dat hij in 1999 op 57-jarige leeftijd sterft aan de gevolgen van longkanker. Ski-ba-bop-ba-dop-bop-pee-doo nog eens aan toe!

57. Eye of the tiger – Survivor : scoren twee enorme hits die allebei uit de soundtrack van de Rocky films worden geplukt. Hun zanger overleed in 2014 op 63-jarige leeftijd. Vreemd genoeg werd hij niet opgegeten door een tijger die hij te lang in de ogen had gekeken maar stierf hij gewoon aan een beroerte na overmatig drugsgebruik.

58. Ca c’est la vie – Danny Fabry : berucht figuur in Scherpenheuvel en omstreken. Zijn zoon Danny Jr. had een ultrakorte carrière in de porno-industrie, hijzelf baatte jarenlang een restaurant uit in de schaduw van de basiliek. In tegenstelling tot genregenoot Eddy Wally bleef commercieel succes in China uit. In 1991 wilde hij in de hoofdstad Tokyo geraken maar de gps stuurde hem naar Japan. Een inschattingsfout met grote gevolgen!

59. Onzen bok is dood – Mama’s Jasje : aan welke verdovende middelen Peter Van Laet en zijn kornuiten in 1995 zaten weten we nog altijd niet. Eén ding is zeker: met deze single werd een serieuze kemel (quizvraagje: met één of twee bulten?) geschoten.

60. Komaan en doe het – Phil Kevin : wat er precies moest worden gedaan is nog steeds onduidelijk (een gek dansje? Een nieuwe permanent zetten? Gewoon een poedel imiteren?). De brave man komt uit Sint-Truiden (tsja, aan wie scheelt er niks hè!) en heeft daar een dansschool die is vernoemd naar zijn voormalige artiestennaam. Of ze je daar ook leren moonwalken moet je vooral zelf gaan uittesten zou ik zeggen!

Advertenties

Posted 22/02/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: