Keek op de Week (180)   Leave a comment

Chuck Berry (1926-2017)

Na het nieuws van de afgelopen dagen zou een somber mens nog steeds geneigd zijn om te denken dat de wereld helemaal om zeep is. Al zeggen wij daar meteen bij dat het niet allemaal kommer en kwel was en dat zal ook in de nabije toekomst zo blijven (durven we hopen). Wij hebben genoeg indicaties in ons eigen leven die ons ervan overtuigen dat het leven wél mooi kan zijn … gesteld dan dat we op de juiste plekken terechtkomen (maar daarover maandag a.s. zeker meer in een andere muziekrubriek). Dat vreugde én verdriet soms héél dicht bij mekaar liggen ondervonden we afgelopen zaterdagavond nog op de Groote Gencker Muziekquiz. Er waren geen tranen of boze blikken bij onze tegenstanders in de strijd om het eremetaal in deze quiz, zelfs niet toen wij tot overwinnaar werden gekroond. Tijdens de pauze lazen we helaas dat ons alweer een groot muziekicoon was ontvallen. Chuck Berry, de man die ons o.a. ‘Johnny B. Goode’ en ‘No particular place to go’ schonk overleed op 90-jarige leeftijd. Een ongeluk komt nooit alleen, dus breien we er hieronder in eerste instantie de droevige berichten aan vast.

Gingen van ons heen: actrice Kitty Courbois (79), John Surtees (83) die er als enige in slaagde om zowel op de motorfiets als in een F1-bolide wereldkampioen te worden, ex-Tourwinnaar Roger Pingeon (76), de Zweedse auteur Torgny Lindgren (78), ex-Nobelprijswinnaar Literatuur Derek Walcott (87) en de Britse auteur Colin Dexter (86). één jaar na 22/03 was er terreuralarm in Londen nadat een drieste automobilist vier mensen de dood in sleurde en voor een flink aantal gewonden zorgde, in Antwerpen deed iemand dat dunnetjes over op de Meir al was deze ‘terrorist’ wél stomdronken. Ook de bewoners van Boom kregen een dramatisch bericht nu ze weten dat er tot 2033 telkens dubbele Tomorrowlandweekends op het programma zullen staan. Het Eurostadion kreeg een negatief advies van stedenbouw, Erdogan scoort serieuze dubbele bonuspunten op weg naar de ‘Lul van het jaar verkiezing’ op Humo’s Pop Poll (o.a. hommeles met de Nederlanders en een beetje ruzie met Merkel), meesterlobbyist Koen Blijweert zat eventjes in de cel maar werd al snel weer vrijgelaten omwille van gezondheidsredenen (‘vuile lucht ingeademd uit één of andere milieubox’), de Beringse SP.A dissident/gebakken luchtverkoper Ahmed Koç gaat in ons land ook een pro migrantenpartij oprichten (cfr. DENK in Nederland), Delhaize stopte de samenwerking met het slachthuis van Tielt (na gelekte beelden van dierenmishandeling) en bevoegd minister Ben Weyts liet op zijn beurt de activiteiten in het slachthuis stilleggen. Ex-Miss België Tanja Dexters is op haar beurt flink op weg om een tweede Eva Pauwels te worden. Ze slaagde erin om haar twee voormalige B-A-B-E-collega’s (die muziekband die ondertussen iedereen vergeten is) te affronteren. Eerst de man van Griet Vanhees (Anthony Kumpen) wat staan opvrijen op een feestje in Genk en vervolgens Lesley-Ann Poppe beledigen over haar kersverse huwelijk. De roddelpers smult er alvast gretig van, wij laten het gewoon terloops weten. Ook niet zo tof: het lopende corruptieonderzoek naar de wedstrijd Kortrijk-Moeskroen (waardoor Westerlo onrechtstreeks naar 1B zakte) en dat wellicht weinig zoden meer aan de dijk zal zetten, het feit dat tweede vaderlandse muziekacts (Coely en SX) geen toestemming kregen om op SXSW te spelen, schrijfster Lize Spit die niet welkom is op het Boekenbal vanavond omdat haar uitgever Das Mag geen lid is van de uitgeversbond en de klokkenluiders in de Hazodi-affaire kregen ongelijk bij de Raad van State.

Gelukkig viel er ook beter nieuws te rapen. BV’s die kindjes krijgen bijvoorbeeld. Het acteurskoppel Stef AertsMarie Vinck verwelkomde dochter Gloria, Selah Sue werd moeder van een zoon die Seth heet (de bookmakers zaten er met Tirami weer grandioos naast!) en ook actrice Marion Cotillard bracht een gezonde dochter op de wereld. Twee Belgische teams bij de laatste acht deelnemers in de EL (Genk neemt het op tegen Celta de Vigo, Anderlecht treft Manchester United), Zulte-Waregem won de spannende bekerfinale van KV Oostende na strafschoppen, Michal Kwiatkowski won Milaan-San Remo, voetballer Nicolas Lombaerts trekt van Zenit naar KV Oostende, Marc Wilmots wordt bondscoach van Ivoorkust (of dat goed nieuws is voor de Ivorianen moet nog blijken!), met Thomas Cammaert kreeg de Nederlandse Moleditie voor het eerst een Vlaamse Mol, Antwerpen promoveerde opnieuw naar de JPL, landgenoot Seppe Smits werd wereldkampioen slopestyle, zangeres Vera Lynn werd 100 jaar, VTM strikt bijna slimste mens Olga Leyers, zus Ella heeft dan weer een relatie met dj Faisal Chatar. Wij pikten verder ook nog het volgende op: geruchten dat er in Schotland opnieuw een referendum zou komen over eventuele onafhankelijkheid, de Russische kandidate (in een rolstoel) die niet mag deelnemen aan het Eurovisiesongfestival omdat zij een inreisverbod heeft gekregen, VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan met mekaar aan tafel zitten om te onderhandelen over een regeerakkoord na de verkiezingen, Romelu Lukaku blijft lekker scoren bij Everton (maar wil graag naar Chelsea, ook al wil trainer Ronald Koeman hem dolgraag houden) en inwoners van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode kunnen nog tot 9 mei stemmen voor hun favoriete naam voor de nieuwe fusiegemeente. Het onwaarschijnlijk toffe jongerenwoord OMG haalde helaas de eindselectie niet. Saaie namen als Oudsbergen, Donderslag, Oudsberg of Broekstede zijn helaas wél nog in de running. Hoort u eventjes niets meer van ons … dan zijn wij vermoedelijk geveld door fusiekoorts!

Posted 24/03/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: