500 nummers die ik liever niet meer wil horen (12)   Leave a comment

één beeld zegt meer dan duizend woorden

Ons weekend zat weer boordevol fun stuff, zo tof dat we er zelfs een werkweekend voor hebben geruild met een collega. Zaterdagavond kaapte ik aan tafel bij Moordgat/WvA de bronzen plak weg op de tweede Muskesquiz in Geel (ondanks een gruwelijke muziekmisser van ondergetekende). Zondagmiddag zaten we dan weer in de Blijde Inkomststraat in Leuven met de vrienden én vriendin van Itineris (door twee last minute afhakers waren we nog maar met 7 in plaats van met 9) om ons eens aan de escape room te wagen. Laat het ons zo zeggen: fijne kennismaking, maar ik ben meer de man van de pure quizkennis. Raadsels, observeren, logisch nadenken en hints omzetten in concrete aanwijzingen is niet meteen aan mij besteed. Desalniettemin zit het hele escape room concept goed in mekaar. Hierna nog iets gaan drinken op de Grote Markt. De rest was daarna aan de hongerige kant en ging een hapje eten, dus karde ik terug naar huis. Het fijnste nieuws kregen we echter afgelopen woensdag in onze brievenbus. Een nichtje van mij gaat straks (eind september) trouwen in Barcelona en de uitnodiging daarvoor is toegekomen. Ik zie het helemaal zitten om daar naartoe te gaan. Binnenkort kunnen we concreter plannen beginnen te smeden, al denk ik dat voor het huwelijk zelf alles al in kannen en kruiken is! Dit gezegd zijnde: hieronder weer tien redenen om jullie maandag op een lekker foute manier op te starten.

111. Biscaya – James Last : de ruisende zee aan het begin is nog oké, maar wanneer de muziek wordt ingezet is alles meteen om zeep. Nee, hier word ik niet meteen zen van! Puur voor de statistieken: James Last stierf in 2015 op 86-jarige leeftijd.

112. I was made for dancing – Leif Garrett : Amerikaans one hit wonder die in 1979 deze wereldhit scoorde, maar die zich daarna te goed deed aan cocaïne en heroïne. Was eigenlijk een kindsterretje dat zich naast acteren ook aan een zangcarrière waagde.

113. What is love – Haddaway : ik vond dit enkel grappig in een Saturday Night Live sketch. Haddaway scoorde enkele hits in het begin van de jaren ’90, waaronder deze nummer 1 die in 1993 succesvol was. In totaal verkocht hij meer dan 20 miljoen cd’s.

114. Chérie – Eddy Wally : de bekendste handtassenverkoper van ons land deed ons daarnaast menig smartlap cadeau. De man was echter memorabeler om zijn talrijke fratsen/versprekingen in tal van tv-programma’s zoals o.a. ‘Lava’. Voor de fans: ‘Chéri’ werd uitgebracht in 1966.

115. Gangnam style – Psy : in deze lijst zijn uiteraard een hele hoop ‘gimmicks’ terug te vinden. Ik bedoel daarmee: nummers in een vreemde of onbestaande taal met één of ander dwaas dansje erbij. Dit nummer uit 2012 staat bijvoorbeeld in het Guinness Recordboek omwille van de meeste likes op Youtube ooit. Doet het goed op kinderfeestjes en mosselsoupers.

116. Hey Mona – Craig McLachlan : Australische soapie uit ‘McLeod’s Daughters’, ‘Sons & Daughters’, ‘Neighbours’ en ‘Home and Away’ die in 1990 deze single uitbracht. Hij is in zijn thuisland nog steeds een gevierd acteur.

117. Wêr bisto – Twarres : nee, dit is geen nummer in het Albanees, Deens of het Hongaars maar in het Frysk. Twee jeugdvrienden die eind 1999 het Fries songfestival winnen en hiermee (uiteindelijk in twee pogingen) een dikke hit scoren eind 2000. Het duo bestaat nog steeds, weliswaar met een andere zanger.

118. You’ll win – Helmut Lotti : niet te geloven, maar deze meezinger is alweer 20 jaar oud. Helaas hebben wij ‘m meer door het huis horen schallen dan gezond is voor een gemiddelde Europeaan van pakweg 45 jaar oud. Nu der Helmut in Deutschland gaat wonen zal onze gezondheid wel met rasse schreden de goede kant uit gaan zeker?

119. Rondo Russo – Berdien Stenberg : Nederlandse fluitiste die in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw … euhm … floot. Eind jaren ’90 ging deze blondine de politiek in en ze schopte het zelfs tot wethouder namens het CDA in haar woonplaats Almere. In maart 2012 stapte ze op nadat de voltallige gemeenteraad een motie van wantrouwen aannam omdat ze onvoldoende functioneerde.

120. You’re beautiful – James Blunt : 43-jarige Brit die hiermee in 2005 een wereldhit scoorde die veel lof oogste maar minstens evenveel aversie opwekte. Bij ons vooral het tweede natuurlijk, maar dat zal wel duidelijk zijn.

Posted 26/03/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: