Oorwurm van de week (48)   Leave a comment

Asgeir

Wanneer jullie dit lezen, hebben jullie één uurtje minder geslapen omdat we de klok één uurtje hebben moeten doordraaien. Voor eenieders gemoed is het dus maar beter dat de kwaliteit van de oorwurmen er boenk op is dit keer. Het belangrijkste nieuws sparen we op voor morgen, maar we hebben nog een aantal andere berichten in de marge. Zo moeten wij met spijt in het hart verkondigen dat ons dinsdagmenu de luxe met Griet Op de Beeck is gecanceld. Griet heeft helaas andere plannen, maar uitstel is geen afstel in dit geval. In de toekomst wordt ze zeker nog geprogrammeerd bij ons. Wij hebben naarstig gezocht naar een alternatief en we zijn erin geslaagd om ook dit jaar iets te organiseren rond de Digitale Week op exact dezelfde dag als ons oorspronkelijke dinsdagmenu. Zo hebben we misschien wel de twee meest hippe Limburgse Instagramchicks Céline Schraepen en Talisa Loup vastgelegd voor dinsdag 24 oktober. Eind april verschijnt er van hen ook een nagelnieuw boek bij Borgerhoff & Lamberigts. Maar we gingen het over muziek hebben, zeker?

Unbound – Ásgeir: De Ijslandse Ben Howard volgens sommige liefhebbers, die op zijn 24ste al drie full cd’s op zijn conto heeft staan. Hij is verder ook bevriend met John Grant. Op zijn nieuwste worp ‘Afterglow’ is het nog wachten tot mei.

Trophy wall – School is Cool: nieuw nummer van één van ’s lands beste muziekgroepen. Zou mogelijk een voorloper kunnen zijn van een nieuwe cd, maar vooralsnog geen aankondigingen zien voorbijkomen. SIC onderging ondertussen wel een aantal personeelswijzigingen maar zelfs dan lijkt er geen sleet te zitten op de gekende formule.

Bury me deep in love – The Triffids: onze classic komt uit 1987, een band die destijds werd bewierookt door wijlen Marc Mijlemans van Humo. Mijlemans was lyrisch over ‘Born Sandy Devotional’, toen opvolger ‘Calenture’ uitkwam was hij op zijn 28ste al aan kanker overleden. Zanger David McComb overleed in 1999, ook hij werd slechts 36.

Saturnz Barz – Gorillaz: de natte droom van ondergetekende blijft nog steeds ‘Gorillaz op Pukkelpop 2017’ (net iets té veel gevraagd vermoeden we), maar het feit dat eind volgende maand ‘Humanz’ in de handel ligt is ook al lovenswaardig. Geweldige clip alweer, de extra vocale hulp komt van Popcaan.

Say something loving – The XX: het nummer begint met een sample van The Alessi Brothers en doet het daarna op eigen kracht. Zou één van de uitstekende redenen kunnen zijn om naar Pukkelpop 2017 te gaan, al wachten wij nog eventjes rustig af.

 

Posted 26/03/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: