Oorwurm van de week (50)   Leave a comment

dan auerbach

We grijpen deze zondagse oorwurmeneditie aan om kort terug te komen op een alweer geslaagd weekend. Vrijdagavond reden wij naar Herentals om mee te doen aan de Scouts De Buecken quiz, een bij wijlen vrij pittige quiz (zeker voor het ruime gelegenheidsdeelnemersveld). Met de vragen zat het best nog wel snor, maar de omkadering kan naar een eventuele volgende editie toe zeker een kleine update gebruiken. De start bij mijn team voor één avond (FC Annemie) was behoorlijk goed, al zagen zelfs wij (met een redelijke muziekkennis) sterretjes tijdens de muziekketting waarin allerlei linkjes verscholen zaten. 15 fragmenten (uitvoerder én titel) leverden ons 11/15 op (een half punt per juist antwoord), maar we kregen in eerste instantie slechts 6/15. De jury was al wat in de olie, zo leek het. Uiteindelijk kregen we vijf punten bonus erbij, die we echter vakkundig te grabbel gooiden in de superronde (14/30 en licht gebuisd na allerlei foute inschattingen). Uiteindelijk moesten we ons met plaats 8 tevreden stellen. Zaterdagavond stond met Little Waves dan weer volledig in het teken van muziek. De vierde editie alweer blijkbaar. Prima festival, maar lees gerust ons kort verslagje dat één dezer zal verschijnen bij het betreffende blogbericht. Nu we toch over muziek bezig waren: hieronder dus extra luistervoer.

Shine on me – Dan Auerbach: de helft van The Black Keys deed al eens een verdienstelijke solopoging in 2009 en begin juni is het tijd voor een opvolger die ‘Waiting on a song’ zal heten.

Heart of hearts – !!!: onze classic van deze week is exact 10 jaar oud en ik presenteer ‘m omdat we vorige week op de quiz in Tessenderlo (die we glansrijk wonnen!) ook een nummer van hen kregen (weliswaar een ander muziekje).

Familiar things disappear – Hauschka: zelfs voor Duitse neoklassiek hebben we vandaag een plaatsje veil. In 2015 zagen we deze man live aan het werk op Piano anders in CCHA. Dit nummer komt trouwens van het onlangs verschenen ‘What if’.

I’m not who you think you are – Millionaire: de opmerkelijkste come-back van deze week staat ongetwijfeld op naam van Zonhovens finest, Millionaire. We twijfelen er niet aan dat twaalf jaar pauze een dijk van een nieuwe plaat (‘Sciencing’) zal opleveren straks. Hun concert in de Botanique is al hopeloos uitverkocht, liefhebbers kunnen nog naar Best Kept Secret al verwacht ik hen deze zomer ook op Pukkelpop!

Scheiding – Vreemde Kostgangers: men neme de zanger van Doe Maar, de gitarist van Golden Earring en rasartiest Boudewijn De Groot en je krijgt een aanstekelijke single die wel eens op Radio 1 voorbijkomt.

Advertenties

Posted 09/04/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: