Oorwurm van de week (51)   Leave a comment

the buoys

Voor alle vakantievierende mensen dezer wereld komt het einde van dit mooie leven stilaan in zicht. Straks loert de harde werkelijkheid, ‘werk of school’ genaamd, weer om de hoek. Deed Ambijans zinnige dingen de afgelopen dagen? Mwah, daarover lopen de meningen nogal uiteen. Nu we het laatste seizoen van ‘Banshee’ erdoor hebben gedraaid zijn we begonnen aan de Vlaamse reeks ‘De 16’, waarvan we vier van de zes afleveringen zagen. Ook de opener van het derde seizoen van ‘Better Call Saul’ laat weer het allerbeste vermoeden. En we deden een beroep op onze digicorder waarop nog twee seizoenen ‘The Leftovers’ staan te blinken. Wetende dat het afsluitende seizoen 3 straks voor de deur staat een ideaal moment om er een klein beginnetje mee te maken. De eerste aflevering smaakte alleszins naar meer. Hopelijk kan hetzelfde worden gezegd van de vijf oorwurmen die we deze week voor jullie serveren.

Give up your guns – The Buoys: de Classics 1000 op Radio 1 zorgde ervoor dat ik eindelijk op één van die classics kwam waarvan mij jaren titel én uitvoerder ontgingen. Ik kon het nummer wel neuriën, maar daar bleef het dan ook bij. Nummer 814 uit de lijst werd gemaakt in 1971, maar werd het jaar erna een hit in onze contreien.

Habibi – Tamino: wie De Nieuwe Lichting 2017 zegt, die zou kunnen denken aan deze kerel. Onlangs werd ie gevraagd op een quiz in Herentals en gelukkig kon ik ‘m ook beantwoorden, mogelijk omdat deze jongeman (voor mij althans) associaties met Radiohead oproept.

Progress – Public Service Broadcasting: als je hoort hoe dit duo werkt, dan geloof je nooit dat hun concept interessant kan zijn. Ze maken instrumentale electronische muziek en omdat ze zelf niet kunnen zingen gebruiken ze samples van informatieve filmpjes, commercials, archiefbeelden of propagandamateriaal. Of ze vragen aan gastzanger(e)s(sen) om hen uit de nood te helpen.

The road – UNKLE: het was een tijdje (exact zeven jaar!) stil rond dit project van James Lavelle, maar straks (23 juni) ligt de nieuwe cd in de rekken, waarvan wij de titeltrack hier promoten.

Memory – Com Truise: ongeveer drie jaar geleden (mei 2014) zagen wij ‘m een keer dj’en in MOD en dat beviel ons toen zeer moet ik zeggen. Midden juni ligt ‘Iteration’ bij de platenboer.

Advertenties

Posted 15/04/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: