500 nummers die ik liever niet meer wil horen (16)   Leave a comment

And that will bring us back to don't!

Hier zijn we eindelijk weer terug met onze speciale paaseditie. Ons extra lange weekend ging op vrijdagavond meteen goed van start op de Molvocquiz in Mol. We stonden van start tot aankomst aan de leiding en we gaven die koppositie niet meer uit handen. Onze foutloze superronde zorgde ervoor dat we wonnen met vijf punten bonus op de runner-up. Alweer de zevende quizwinst van dit jaar. Zaterdagavond was het een ander paar mouwen op de Kiewit 5 in Hasselt. Met één man minder was onze start nog vrij aardig, maar uiteindelijk bleek Garçon 2 Pintjes een maatje te sterk voor de rest. Plek 7 op 11 teams uiteindelijk. En om het helemaal af te maken deden we ook op zondag een caféquiz in Laakdal, heel toepasselijk de Flagrante Paasquiz geheten. Ook daar schoten we de hoofdvogel af, al ging het hier niet om échte keiharde quizkennis. Toch gingen we met twee flessen cava en een drinkbus vol paaseieren naar huis. Het minder goede nieuws? Hieronder tien nummers die ons iets minder vrolijk stemmen! 😉

151. She’s like the wind – Patrick Swayze : als acteur was deze man best te pruimen, als zanger was het helaas een stuk minder. Deze melige ballad uit de film ‘Dirty Dancing’ werd een hitje in 1987. Swayze overleed in 2009 op 57-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker.

152. Informer – Snow : Canadese rapper wiens grootste hit in de winter van 1993 her en der brokken maakte. Hij schijnt nog actief te zijn in artiestenmiddens, maar brak daar geen grote potten meer.

153. Achy breaky heart – Billy Ray Cyrus : de vader van Miley Cyrus beweegt zich voort in countrymiddens, een milieu dat ik mijd als de pest om geen imagoschade op te lopen bij de hipsters dezer wereld. Zijn bekendste wapenfeit stamt uit 1992. Naar het schijnt heeft zijn paardenstaart achteraf nog een mooie solocarrière uitgebouwd al zijn onze bronnen op dat gebied vrij onbetrouwbaar te noemen.

154. Fuck it – Eamon : in 2003 werd deze Amerikaan op zijn twintigste een (g)eendagsvlieg nadat hij liefst vijf weken de bestverkopende single in de States afleverde. Kreeg daarna geen poot meer aan de grond, omdat ‘talent’ een gave was die de brave man helemaal ontbeerde.

155. Sexy chick – David Guetta featuring Akon : één van die Fransozen die goed geld verdient door aan onbestaande knopjes te draaien op véél te drukbezochte dancefestivalletjes en die vlot twee plaatjes aan mekaar kan mixen zonder zijn handen te gebruiken. Heeft naar het schijnt een Belgische moeder (afkomstig uit Luik), maar wij benadrukken nog eens dat hij toch écht een Franse ‘artiest’ is.

156. Traffic – Tiësto : begon als ukkie plaatjes te draaien onder de naam Tijs Verwest, maar veranderde later van naam omdat het beter bekte én omdat zijn voornaam verkeerd was gespeld. Werd enkele keren verkozen tot ‘beste dj ter wereld’ in de Donald Duck Liga. Kenners hechten er echter weinig waarde aan omdat artiesten hun fans zelf kunnen oproepen om mee te stemmen, zodat het té veel naar favoritisme ruikt.

157. Infinity – Guru Josh : scoorde met zijn debuutsingle in 1990 meteen zijn allergrootste hit. Alles wat daarna kwam flopte grandioos. Tenzij dan de remix van zijn oude hit die ons in 2008 opnieuw teisterde. Eén van de laatste dagen van 2015 maakte hij een eind aan zijn leven op Ibiza, de plek waar hij woonde en werkte.

158. I’ll make love to you – Boyz II Men : platte R&B iemand? Ze scoorden vijf nummer één hits in de States, waaronder ook dit vehikel uit 1994. Voor liefhebbers van I Love The 90’s! Zo klef dat je na elke luisterbeurt opnieuw je handen moet wassen.

159. Kiddy kiddy kiss me – Highway : een Brabantse popgroep uit Kaatsheuvel? Het klinkt als een sprookje, maar ’t is écht waar. Waar mensen met plezier terugkeren naar de Efteling, weten we het wat Highway betreft niet zo goed. Hun grootste kraker kwam op volle toeren in 1982.

160. Poison – Alice Cooper : Cooper heeft ook deftige dingen gemaakt (‘How you gonna see me now?’ bijvoorbeeld), maar tien jaar later in 1989 sloeg hij de bal gruwelijk mis volgens mij. Voor onze jongere lezertjes die Cooper misschien niet kennen: het is die man die eruit ziet alsof het het hele jaar door Halloween is.

Advertenties

Posted 17/04/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: