Oorwurm van de week (52)   Leave a comment

Elmer Food Beat

Vandaag presenteren we met trots onze eerste verjaardag van de oorwurmen. Schouderklopje voor onszelf! Maar hoe zag de rest van onze week eruit? Dinsdagavond hadden we met Raf Degens (Corda Campus) een interessante spreker te gast in de bib, op woensdagavond was er de Sound of C (editie Rob Collin) in Lummen (in vernieuwde slagorde met Geert B., Hanne, Sam en mezelf aan tafel) en dat leverde ons de 20ste plaats op in een deelnemersveld van 26 teams, op donderdag koos ik niet voor HHT maar voor Man U-Anderlecht (spannend tot het laatst) en op vrijdag zaten we wél in het theater voor Abbatoir Fermé’s ‘Alice’. Ook op zaterdag was het opnieuw quizzen geblazen, net als vorige week was het in Mol (Witte Molquiz) te doen. Na een spannende superronde deden we haasje over met de Merodesnokers en we wonnen (voor mezelf de achtste quizzege van 2017). Twee flessen champagne gewonnen, dat wordt een heus feestje als Anderlecht straks de 34ste landstitel zal behalen! 😉 Maar het was een muziekrubriek, zeker?

Le plastique, c’est fantastique – Elmer Food Beat: een muziekvraag die voorbijkwam op de quiz afgelopen woensdag. Uiteraard kenden wij de uitvoerders, al koppelden we ‘m wel aan de verkeerde vraag. Nu ja, er vielen woensdagavond ontzettend veel slachtoffers op die quiz dus … een classic uit 1990 was dat trouwens.

Come to me now – Kevin Morby: ‘Singing saw’ was één van dé albums van 2016, maar daar is Morby al met een nieuwe plaat, ‘City music’, die half juni in de platenrekken moet liggen. Benieuwd of het met zijn nieuwe cd ook zo hard zal gaan.

Slip away – Perfume Genius: in 2005 kickte Mike Hadreas nog volop af van de drugs, sinds 2008 gaf hij zijn leven een hele andere wending door voor een muziekcarrière te kiezen. Zijn vierde worp, ‘No Shape’, is vanaf begin mei verkrijgbaar.

Percolator – Charly Bliss: ik kende de band al van hun aanstekelijke single ‘Ruby’ die vorig jaar werd gelanceerd en hetzelfde kan worden gezegd van dit openingsnummer van hun debuutcd ‘Guppy’. Voor alle liefhebbers van lo-fi poppunk!

Sweet – Little Dragon: boeiende Zweedse band, die in de persoon van zangeres Yukumi Nagano zelfs een Japans tintje heeft zitten. In het verleden leende Nagano haar stem al eens voor o.a. Koop, José González, Gorillaz en SBTRKT.

Posted 23/04/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: