500 nummers die ik liever niet meer wil horen (17)   Leave a comment

die maandag op Ambijans's blog

Alle ingrediënten waren vooraf aanwezig om er een uitstekend weekend van te maken, maar dan moesten ook alle puzzelstukjes in de juiste richting vallen. Op vrijdagavond amuseerden wij ons in een theaterzaal in Hasselt (‘Alice’ van Abbatoir Fermé), zaterdagavond wonnen we voor de achtste keer dit jaar een quiz (de Witte Molquiz in Mol) na een ultieme eindjump in de superronde en onze zondagavond kon ook lekker worden gekruid als Anderlecht afstand nam van Club Brugge. Vrijdagavond moest Gent zich al tevreden stellen met een puntendeling thuis tegen Oostende, dus bij winst kon RSCA de kloof vergroten naar acht punten. Brugge zou bij verlies zelfs al negen punten achterstand tellen. Al had Anderlecht wél een donderdagwedstrijd in de benen op Manchester United. Gelukkig viel daar gisteravond weinig of niets van te merken want een volstrekt onmondig Brugge ging met 2-0 voor de bijl in het Astridpark na goals van Dendoncker en Kara. De thuisploeg speelde zijn beste wedstrijd in play off 1 en moest niet eens voluit gaan om de winst veilig te stellen. Het enige wat eraan ontbrak waren een aantal extra goals. Het werd nóg beter want in de Spaanse Clásico tussen Real Madrid en Barcelona trokken de bezoekers in de laatste minuut het laken naar zich toe toen Messi zijn tweede doelpunt van de avond maakte en daardoor aan de basis lag van de 2-3 overwinning. Het minder goede nieuws in dit blogbericht staat hieronder.

161. La Macarena – Los Del Rio : het ligt helemaal aan mij, maar telkens als ik de clip met deze twee heren zie moet ik om één of andere bizarre reden aan ex-voetballer Marc Degryse denken, terwijl die toch écht niets met dit nummer te maken heeft. Geen idee waar die associatie vandaan komt, ook mijn psychiater heeft er geen plausibele uitleg voor. Wat wél zeker is: dit werd een wereldwijde hit in 1996.

162. La bomba – King Africa : dit onding van Argentijnse makelij scoorde goed in 2000. De artiest in kwestie ging later blijkbaar nog in zee met het duo van net hierboven. Ik hoor het nummer (zelfs na al die jaren) nog véél te vaak op marktjes in het zuiden van Spanje wat mij doet besluiten dat het nummer ‘very cheap’ is.

163. Knockin’ – Double Vision : Spaanse eurodance om zéér snel te vergeten, midden jaren ’90 had het duo een tweetal hits waarna ze gelukkig samen wegzonken in het moeras der vergetelheid.

164. XTC (Take your shirts off) – Johnny Vicious featuring Lula : wij worden er eerlijk gezegd warm noch koud van, maar deze aanslag op de goede smaak dateert uit 1998 en het komt uit Frankrijk. Nog steeds hip in foute dancings met grote tractors op de parking. Betreden op eigen risico!

165. Promise me – Beverley Craven : Britse zangeres die sneller terug uit beeld verdween dan haar eigen schaduw. Eén grote hit in 1990, haar volgende single haalde niet eens de hitparade. Doch niet getreurd: met meer dan vier miljoen verkochte platen moet ze heden ten dage niet op een houtje bijten.

166. Too many broken hearts – Jason Donovan : in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw was het nog gebruikelijk dat soapies hun eigen muziekcarrière konden lanceren. Donovan begon ooit in ‘Neighbours’ en werd net als zijn collega Kylie Minogue bekend op meerdere fronten. Naar het schijnt schept Donovan nog steeds geld door te touren met zijn eigen greatest hits karavaan.

167. Sancta Maria – Bobby Prins : één van de keizers van het Vlaamse levenslied wordt straks 70 jaar oud. Zijn allerbekendste deuntje bracht hij in 1972 uit, voorwaar een fantastisch jaar. Veertig jaar later kwam er nog eens nieuw werk uit van onzen Bobby, dat zowaar 6.000 keer over de toonbank ging.

168. How am I supposed to live without you – Michael Bolton : de man won muziekprijzen aan de lopende band (voor een volledige lijst moet je ‘m maar eens googelen) en hij verkocht daardoor meer dan 53 miljoen albums. Zijn grootste hit uit 1990 is meteen zijn irritantste lied om naar te luisteren.

169. Rhythm of the night – Debarge : sommige mensen worden blij van dit nummer, ik word alleen blij als het nummer is afgelopen. Om met een positievere noot te besluiten: één van de broertjes was van 1984 tot 1985 getrouwd met Janet Jackson. De snoeper!

170. Que sí que no – Jody Bernal : ‘Hoe dichter bij de nul, hoe strakker om de lul’ Met deze gevleugelde uitspraak zorgde Bernal voor beroering de avond nadat hij met drie jonge meiden de liefde had bedreven. Hij deed de uitspraak in 2006, toen zijn succes tanende was. Zijn vervelende hit kwam eind 2000 hoog in de hitparade terecht. Een niet onbelangrijk feit om zijn bovenstaande uitspraak een beetje te kaderen: in 2008 haalde hij in de Nationale IQ-test een score van 96. ‘Hoe dichter naar de nul, hoe groter de snul’ denk ik dan spontaan.

Advertenties

Posted 24/04/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: