500 nummers die ik liever niet meer wil horen (20)   Leave a comment

je hebt slechte muziek tegenwoordig ook in tattoovorm

Wanneer we eens terugblikken op de afgelopen dagen, dan is de term ‘mixed emotions’ zeker op zijn plaats. Vrijdagavond quizte ik mee met Katsjoe Botten in Herentals (20ste plaats op ca. 50 ploegen), al waren we lang in de running voor een plek in de top 10. Rond 1u30 was er op de afrit op ca. 200 meter van mijn deur nog een alcoholcontrole, die voor mij positieve gevolgen had (ik blies een S en kreeg een welverdiende BOB-sleutelhanger cadeau). Zaterdagnamiddag trokken wij onder familieleden naar Borgloon, waar we eens een kijkje gingen nemen aan het ondertussen ‘wereldberoemde’ doorzichtige kerkje. De middag werd afgesloten op een terras in het centrum van Borgloon. ’s Avonds alweer een quiz in Tessenderlo met Moordgat/WvA (de quiz die me voor geen meter lag leverde een 28ste plaats op 82 teams op). Zondagnamiddag kon Anderlecht kampioen spelen op het veld van aartsrivaal Club Brugge. Het begon goed met een vrijschopdoelpunt van Hanni, maar Vormer hing met een vrije trap aan de overzijde de bordjes gelijk. Na een strafschopfout van Engels op Acheampong kon Tielemans RSCA de titel bezorgen maar hij trapte zwak op de doelman. Voor Club uitstel van executie: Anderlecht heeft in de resterende twee wedstrijden op Charleroi en thuis tegen KV Oostende genoeg aan twee draws of één overwinning. Maar we gingen het dus over muzak hebben vandaag.

191. Mmmbop – Hanson : deze crappy song uit 1997 stond in 27 landen op nummer één. Drie broertjes Hanson van 12, 14 en 17 jaar oud waren hét ideale luistervoer voor talrijke bakvissen. Ze bestaan helaas nog steeds maar scoren tegenwoordig op een ander niveau: de drie broers hebben samen maar liefst 12 kinderen.

192. Mooi man – Mannenkoor Karrespoor : een koor dat in 1990 ontstond uit bezoekers van een plaatselijk café waar de jukebox het regelmatig begaf. Geen nood, dan zingen we gewoon zelf! Dat hadden ze écht niet moeten doen, dan was ons dat kutlied uit 1991 bespaard gebleven. Volgens gegevens het tweede best verkochte nummer van dat jaar, enkel Bryan Adams deed beter!

193. The bad touch – Bloodhound Gang : er bestaan mensen die deze band grappig vinden, maar hey … ik ken ook lui die om Geert Hoste moeten lachen dus dat zegt helemaal niets! Hier is de term ‘onderbroekenlol’ voor uitgevonden. Ze staan vooral bekend om hun urineren op de Oekraïnse vlag of het uitbrengen van een plaat die ‘Hooray for boobies’ heette die in 2000 deze drol voortbracht.

194. Sweet Caroline – Neil Diamond : er zijn Vlaamse schlagerhelden die deze bucht (oorspronkelijk uit 1969) nóg slechter maken door het platweg te coveren, maar het origineel stemt mij ook niet vrolijk. ’t Is dat het de laatste wedstrijd van OHL in 1B één keer uit de speakers schalde of zij (en niet Lommel!) degradeerde.

195. Nuit de folie – Debut de soirée : een Franse kraker uit 1988 die ginds nog steeds met veel egards wordt ontvangen, het duo dat erachter zit is al sinds 2004 van een welverdiend pensioen aan het genieten.

196. Dansen – Clouseau : de keuze om het juiste nummer te vinden was een helse opdracht bij deze band die nogal wat schijtmuziek heeft geproduceerd de afgelopen 33 jaar. Volgens de statistieken komt dit uit 1989. Wie de cover van Aurore Dobbelaere, de eerste bordjesdraaister bij ‘Het Rad van Fortuin’, nog op de kop kan tikken, die heeft écht goud in handen.

197. Chihuahua – The Booming People : omdat we de originele artiest DJ Bobo al zagen voorbijkomen in deze lijst moesten we het doen met de bekendste cover die ook in 2003 het levenslicht zag. Geen nood, beide versies zijn archislecht!

198. Soca dance – Charles D. Lewis : vederlicht muziekje met gelijknamige dans die werd bedacht door deze ‘artiest’ uit Barbados. Het stond in 1990 o.a. zeven weken op plaats 1 in o.a. Frankrijk en België.

199. One more try – Timmy T : eerste en tevens enige hit van een Amerikaanse zanger met een allitererende naam die in 1991 te pas maar vooral te onpas de ether vervuilde. Meer dan één keer moet Timmy T het bij ons niet proberen!

200. Highland – One More Time : ik heb lang gedacht dat deze Scandinavische lui ooit het songfestival hebben gewonnen (ook al zou dat mijn mening erover niet hebben veranderd). Het verhaal klopt toch gedeeltelijk. In 1992 stonden ze met dit lied in 10 landen op nummer één. In 1996 deden ze effectief mee aan Eurosong voor Zweden in het Noorse Oslo. Vooraf getipt als torenhoge favoriet voor de winst, uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een bronzen plak. Een jaar later hield de band het voor gezien.

Advertenties

Posted 15/05/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: