Keek op de Week (182)   Leave a comment

evi hanssen terug single, al zal dat niet lang duren denk ik

Inmiddels is de kogel hier door de spreekwoordelijke kerk. Omdat deze rubriek al een tijdje stiefmoederlijk wordt behandeld (ongeveer één editie per maand de laatste tijd!) sloten we zopas een compromis met onszelf: na editie 200 geven we er definitief de brui aan. Betekent het dat we nooit nog een update zullen geven over het wereldnieuws? Uiteraard niet, maar we zullen het daarna mondjesmaat integreren in de rest van onze blogberichten al naargelang het belang ervan. No worries, het glas zal altijd halfvol blijven … en er komen nog 18 edities, d.w.z. dat we hier eerst nog anderhalf jaar zullen blijven aanmodderen. 😉 Dit gezegd zijnde kunnen we meteen met de deur in huis vallen en iets vertellen over tv-gezicht Evi Hanssen. Die is nl. na anderhalf jaar opnieuw single. Al die tijd was ze samen met een Nederlandse reclamemaker, maar ze gingen zoals dat zo mooi heet ‘als vrienden uit mekaar’ (als we de boekskes mogen geloven tenminste).

Misschien moeten we onze rubriek voor één keer eens niet opdelen in ‘goed of slecht nieuws’ maar in ‘van wereldbelang en triviaal nieuws’. Ik maak me sterk dat de triviakant het deze keer ruimschoots zal halen dus starten we daar maar mee. Zo was er bijvoorbeeld het haatmailproces rond zwartepietendebater Sylvana Simons, een ontploffing waarin de spelersbus van Borussia Dortmund betrokken was, het feit dat Moeskroen en Antwerp in eerste instantie geen licentie kregen voor 1A (later bleek alles natuurlijk toch in orde!), Alt-J verkocht De Kreun in Bissegem uit in enkele seconden, Mark Cavendish werd geveld door klierkoorts, Genk en Anderlecht gingen Europees eervol onderuit tegen respectievelijk Celta de Vigo en Manchester United (de EL-finale gaat trouwens tussen Man U en Ajax) en de CL-finale wordt betwist tussen Real Madrid en Juventus. Jankovic werd als trainer ontslagen bij Standard (al is hij zeker niet de enige oorzaak van dit heuse rampseizoen in Luik), de Vlaamse kiezer wil af van de opkomstplicht, er zijn wat perikelen m.b.t. vergunningen voor de Blauwe Boulevard in Hasselt, o.a. Bananarama en Isabelle A werken aan een come-back, er was het kinderarbeidincident in Tongeren, de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis brak weer records, Feyenoord, Bayern München, Chelsea en Anderlecht (bijna) zijn enkele belangrijke landskampioenen in het voetbal en Salvador Sobral won namens Portugal het songfestival, onze Blanche werd verdienstelijk vierde (net zoals de bookmakers vooraf hadden voorspeld). Pukkelpop vroeg een permanente milieuvergunning aan, radiopresentator Tom De Cock kreeg ruim 300 homofobe haatmails n.a.v. Moederdag, er was nogal wat aandacht voor het gevaarlijke wannacryvirus, de regeringsvorming in Nederland mislukte, Ahmet Koç en Abou Jahjah komen straks met een eigen politieke partij en Koen Crucke dacht de rest van de wereld een scoop te bezorgen door te suggereren dat Luc Steeno maar eens ‘uit de kast’ moest komen. Ik suggereerde eind juni 2010 op deze blog exact hetzelfde, maar ik ging er wél vanuit dat iedereen dat al lang wist van Steeno. Ik, die zonder voorkennis maar met genoeg gezond boerenverstand al jaren tot die conclusie was gekomen!

Berichten die net iets vermeldenswaardiger zijn volgens ons, te beginnen met zij die ons ontvielen: wielrenner Michele Scarponi (37) werd aangereden op training, wetenschapper Chriet Titulaer (73) verdwijnt ook van deze wondere wereld, zanger Percy ‘Percy dames en heren’ Sledge (74), regisseur Jonathan Demme (73), schrijver Robert M. Pirsig (88), schrijver Karel Schoeman (77) pleegde zelfmoord, muzikant Robert Miles (47) werd geveld door kanker en acteur Powers Boothe (68). Zo won Philippe Gilbert ook nog de Amstel Gold Race, was er een zeer nipte meerderheid voor Erdogan waarin men hem in de toekomst meer macht zal toekennen, Nina Derwael won het EK turnen, FBI-directeur James Comey werd door Trump ontslagen, Luc Sels werd verrassend de nieuwe rector van de KUL (in Gent hebben ze nog altijd geen nieuwe rector!), Alfred Birney won de Libris Literatuurprijs terwijl Jeroen Olyslaegers de Fintro Literatuurprijs in ontvangst mocht nemen. Alle mensen die het milieu een warm hart toedragen zullen ongetwijfeld verheugd zijn dat de jonge Nederlander Boyan Slat straks met zijn project kan starten om de oceanen plasticvrij te maken. Met onze uitsmijter kunnen we vandaag een open deur intrappen omdat we net in het communieseizoen zijn beland: we beloven op ons plechtige communiezieltje dat de volgende editie geen maand op zich zal laten wachten. Amen!

Advertenties

Posted 17/05/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: