500 nummers die ik liever niet meer wil horen (21)   Leave a comment

kate upton en zero gravity, topkwaliteit drijft altijd boven

Het afgelopen weekend was er eentje van extreme hoogtes (vrijdagavond won ik samen met de makkers van Moordgat/WvA de vierde Schoot Sport quiz met een ruime voorsprong van dertien punten op onze dichtste achtervolger), voor mezelf toch alweer de negende quizoverwinning van 2017. Omdat wij al in een serieuze ‘high’ zaten en het risico op zweverig gedrag serieus begon te stijgen, mochten we hier op zaterdag het gras afrijden. Moesten we ons al op een wolk hebben gewaand, dan zijn we er meteen daarna weer afgedonderd! Zondag mocht mijn vader dan weer 83 kaarsjes uitblazen (figuurlijk dan, want ik wil met zo’n werk van lange adem niets meer riskeren met een man op leeftijd). ūüėČ Een fles champagne kraken was gelukkig w√©l toegestaan. Onze zondag ging o.a. op aan √©√©n van de allerlaatste porties vaderlands voetbal. D√© vraag van de dag: kon Club Brugge AA Gent afhouden op plaats 2 in de JPL? Dat bleek dus (helaas) mogelijk, maar om met een positieve noot te eindigen: het slechtste gedeelte staat gewoon hieronder.

201. Das Boot – U96¬†: het kon niet missen maar deze miskleun kwam uit de koker van een Duitse producer, die een dancebeat plaatste op de soundtrackmuziek van de gelijknamige film. De film uit 1981 kan ik sommige mensen nog aanbevelen, de dancehit uit 1991 is puur sadomasochisme. Een goede verstaander …

202. Take my love – Good Shape¬†: Vlaamse boysband in strak pak, die vast als vestimentaire inspiratiebron voor De Romeo’s hebben gediend. Ze staan geboekstaafd als d√© succesvolste boysband in Vlaanderen halfweg de jaren ’90. Dit was hun debuutsingle uit 1993, in 1996 kwam er een varkentje met een lange snuit en toen was het muzieksprookje uit.

203. Burning heart РVandenberg : Nederlandse hairmetalband die actief was tussen 1981 en 1987 en die in 1983 hiermee scoorden. Oprichter Ad Vandenberg zat later trouwens nog een hele tijd bij Whitesnake. En hij procedeerde met enkele van zijn ex-bandleden over het gebruik van hun vroegere naam.

204. Horny – Mousse T¬†: deze Duitse artiest van Turkse komaf stond blijkbaar aan de wieg van de Duitse housescene. Van deze track uit 1998 werd ondergetekende niet meteen geil, hetzelfde geldt trouwens voor wat betreft ‘Sex bomb’ dat hij in 2000 samen met Tom Jones onder handen nam.

205. We want some pussy (’89 house remix) – 2 Live Crew¬†: eerlijk waar, toen wij 17 waren konden wij ook nog ginnegappen met de puberale schuttingstaal van 2 Live Crew en aanverwanten. Ze waren zo expliciet dat ze in eigen land op de zwarte lijst stonden. Sinds 1998 heeft niemand nog iets van hen vernomen.

206. Paradise city – Guns ‘n’ Roses¬†: ook hier was het moeilijk kiezen, dus gaan we maar voor hun allerbekendste hit uit 1987. Hun allergrootste hit (volgens bepaalde bronnen) hebben ze niet eens zelf geschreven, maar was gewoon een cover van Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan. Wij nemen Axl Rose pas serieus als ie ooit de Nobelprijs wint, de categorie mag ie zelf kiezen!

207. I follow rivers РTriggerfinger : waar het aanvankelijk nog een oorwurm leek te zijn, werd deze Lykke Li cover uit 2012 (wellicht hun allergrootste hit) al even vervelend als een zwerm muggen in de zomervakantie. De rest van hun oeuvre is gelukkig een stuk beter. Als ik het irritante fluitje in het begin hoor zap ik gegarandeerd naar een andere radiozender.

208. Basket case – Green Day¬†: ‘Dookie’ uit 1994 bezorgde deze band wereldwijde bekendheid bij het punk en rockminnend publiek. Alleen al in de States lieten meer dan 10 miljoen mensen zich gek maken om dit album te kopen. Voor liefhebbers van Rancid, The Offspring en andere waardeloze troep!

209. Boer Harms РDutch Boys : Nederlands trio dat veelal in het Drents dialect zong en dat ook bij ons (met dank aan de Boerenbond!) een hit scoorde in 1982. Toen kon zoiets nog, nu zou de goegemeente er schande over spreken!

210. Viva la mamma! РEdoardo Bennato : het nummer had misschien niet misstaan op Moederdag enkele weken geleden, maar wij zien onze moeder graag dus dat willen we haar niet aandoen. In 1989 kwam hij hiermee op de proppen.

Advertenties

Posted 22/05/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: