Oorwurm van de week (56)   Leave a comment

Kraftwerk

In de rubriek ‘dingen afsluiten’ hebben we enkele dagen geleden weer een mijlpaal bereikt: eindelijk zijn wij door het laatste (korte) seizoen 4 van ‘Treme’ geraakt. In onze drang naar meer keken wij ook alvast enkele afleveringen van de vijfde reeks van ‘Girls’. Zoals al eerder vermeld kijken wij ook vrijwel simultaan naar de derde seizoenen van ‘Better Call Saul’ én ‘Fargo’. En sinds zondagavond is ook het nieuwe seizoen van Twin Peaks gestart, iets waar we uiteraard ook meteen zijn ingepikt. Al lijkt het me praktisch onmogelijk om de cultstatus van ca. 27 jaar geleden te overtreffen. Over naar onze oorwurmen nu!

Showroom dummies – Kraftwerk: we konden haast niet anders, dan een classic van deze Duitsers uit onze hoge hoed toveren, nu ze enkele dagen aan een stuk de Antwerpse Koningin Elisabethzaal inpalmen voor de integrale concertreeks van een stuk van hun oeuvre. De track die we uitkozen staat op ‘Trans-Europe Express’ en is dus al een kwieke 40 jaar oud ondertussen.

Call me – Ellen Allien: het is vandaag een beetje tegen mijn gewoonte in ‘Duitsland boven!’ vandaag, want ook deze Berlijnse dj verdient een plaats in mijn lijstje. Ondanks bracht ze haar nieuwe full cd ‘Nost’ op de markt.

Three rings – Grizzly Bear: omdat Donald Trump deze week in ons land te gast is (niet ten huize Ambijans overigens want dat is voor hem verboden terrein), mag onze favoriete band uit Brooklyn hier ook de dienst uitmaken. Wij kijken reikhalzend uit naar ‘Painted Ruins’, dat medio augustus zal verschijnen. Hopelijk kunnen we woensdag a.s. tickets scoren voor hun doortocht in Brussel later dit jaar. Als het lukt, lees je er hier na afloop uiteraard meer over.

SHC – Foster the People: iemand die zin heeft in een Amerikaans trio dat radiovriendelijke deuntjes maakt (herinner jullie ‘Pumped up kicks’ uit 2011!)? Recent verscheen er een EP met daarop drie nummers, hopelijk de voorbode van een nieuwe full cd binnenkort.

Flesh tight – Triggerfinger: onze zéér vers van de pers bijdrage uit Belgische stal komt deze week van Triggerfinger. Gisteren nog prominent aanwezig in onze ‘anti-lijst’, vandaag het ultieme bewijs dat ik hen absoluut een warm hart toedraag. Wie hier hoteldebotel van is: op 25 augustus verschijnt ‘Colossus’.

Advertenties

Posted 23/05/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: