500 nummers die ik liever niet meer wil horen (22)   Leave a comment

Zimra Geurts mag er wezen, de Heineken Pis komt overeen met onze muziekkeuze

De hitte heeft ons doen besluiten om onze meest geliefde rubriek gewoon één dagje eerder te lanceren deze week. Grote dorst? Zimra hierboven is alvast bier halen! Maar wat deden wij in tijden waarin ‘lui zweet nog steeds snel gereed is’? Donderdag hebben we het tuinmeubilair naar buiten gehaald en alles geïnstalleerd, waarna we onszelf beloonden met een flinke fles rode wijn van 150 centiliter. Ik dronk die uiteraard niet alleen leeg, dat zou net iets té decadent zijn geweest. Vrijdagavond vierde Joachim zijn 40ste verjaardag op wandelafstand van mijn voordeur. Aangenaam zomerweer, hapjes, drankjes en goed gezelschap: wat heeft een mens nog meer nodig? Dat Ambi pas om 3u huiswaarts trok met een flinke slok op is pure logica, maar ik was vast niet de enige. Zaterdagavond gingen we dan weer quizzen met Moedige Missers in Ham. Opnieuw in een onuitgegeven samenstelling, een plek in de top 20 was de ambitie en die werd met een 16de plek waargemaakt. Maar we gingen het dus over slechte muziek hebben zeker?

211. I believe I can fly – R. Kelly : deze Amerikaanse zanger groeide op in een arme buurt, vandaar zijn ietwat luizige muzieknummers. Zat eerst in een groepje, maar begon in 1993 aan een R&B solocarrière. Kwam ook negatief in het nieuws vanwege zijn seksuele relaties met minderjarige meisjes. Hij scoorde o.a. met dit nummer uit 1996 een dikke hit. De zanger deelt helaas ook zijn verjaardag met ondergetekende.

212. Gangsta’s paradise – Coolio : in 1995 vielen nogal wat mensen als een blok voor deze Amerikaanse rapper, die nochtans niet meer of minder deed dan rappen over de melodie van een Stevie Wonder nummer. Na een zwaar geflopte cd in 1998 kwam Coolio voortdurend negatief in het nieuws, o.a. voor diefstal en wapenbezit. Thug life zeker?

213. Love is all around – Wet Wet Wet : Schotse band die van de tweede helft van de jaren ’80 tot eind jaren ’90 regelmatig in onze hitparades kampeerde. Deze ballad weekte aardig wat los in 1994.

214. Everybody (Backstreet’s back) – Backstreet Boys : in de categorie ‘zo slecht dat het bijna weer terug goed wordt’. Laat iemand het refrein luid meebrullen en je blijft er geheid zeker de hele dag mee in je hoofd zitten en dat al sinds 1997. Geloof het of niet: anno 2017 bestaat de band nog steeds.

215. Heb je even voor mij – Frans Bauer : Nederlandse zanger die met zijn benepen stemmetje verantwoordelijk is voor tal van Nederlandstalige meezingers waarna meestal spontaan polonaises in gang worden gezet zonder dat daar enige aanleiding voor bestaat. Ondertussen is dit schijfje alweer 15 jaar oud.

216. Lilali – Kim Kay : pseudoniem van Kim Van Hee die met haar debuutsingle uit 1998 meteen 80.000 kopers weet te overtuigen. Ook Frankrijk gaat overstag want daar vliegen 300.000 exemplaren de deur uit. Tot 2004 loopt alles op wieltjes maar dan krijgt de zangeres baarmoederhalskanker, gevolgd door een zware morfineverslaving.

217. One night in Bangkok – Murray Head : ik ben sowieso al geen musicalliefhebber, dus nee … ik heb ‘Chess’ van Tim Rice, een musical uit 1984 met muziek van de twee ABBAheren, nooit gezien. Ook in de toekomst heb ik geen plannen in die richting.

218. Two times – Ann Lee : naar Italië verhuisde Britse zangeres die diverse eurodanceriedeltjes op haar palmares heeft staan waaronder dit deuntje uit 1999 dat in diverse landen een top 10 notering liet optekenen.

219. Here comes the hotstepper – Ini KamozeHere comes the hotstepper – Ini Kamoze : in 1994 haalde deze Jamaicaan hiermee de top van de hitlijsten in Denemarken, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Hierna richtte hij nergens nog onherstelbare schade aan.

220. Your love – The Outfield : Britse rockband die vreemd genoeg succesvol was in de States, maar niet in eigen land. Dit nummer komt van hun debuutcd uit 1986, maar werd het jaar ervoor al opgenomen. De bandleden gaven er in 2014 de brui aan nadat één van hen (tevens hun tekstschrijver) overleed aan leverkanker.

Posted 28/05/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: