Keek op de Week (183)   Leave a comment

yep, binnenkort zijn tine & co inderdaad met 4 kids

Dat we de Keek van deze week eens positief op gang kunnen schieten: dat was zo’n beetje de doelstelling van deze editie. En we vonden meteen een goede aanleiding, want actrice Tine Embrechts (42) wordt straks voor de vierde keer moeder van een zoon. Vader is uiteraard (voor de tweede keer!) de 31-jarige Laurent Bailleul, die we beter kennen onder zijn artiestennaam Guga Baúl. Het is dus duidelijk ‘a men’s world’ ten huize Bailleul-Embrechts. Hoe ik zelf tegenover Tine sta? Ik heb haar enkele keren in het theater gezien (lang vóór haar landelijke doorbraak op tv) en ook tijdens ons allereerste Prince concert in november 2010 zag ik haar in het Sportpaleis. In haar theaterrollen en ten tijde van ‘Het Peulengaleis’ waren wij nog fan van Tine, maar sinds ze de commerciëlere toer is opgegaan (die ‘Tegen de sterren op’ persiflages e.d.) is haar humorgehalte serieus gekelderd. Dat ligt natuurlijk niet aan Tine zelf maar aan het belabberde niveau van haar scenarioschrijvers. Triest dieptepunt zijn de Lynn Sisters, muziek/humor voor de simpelen van geest. Dit gezegd zijnde: ook ex-atlete Kim Gevaert (38) is voor de vierde keer zwanger, al is zij verre van zwakzinnig. 😉

Zullen we overgaan naar de rest van het positieve nieuws? De actie Hongersnood 12-12 bracht 9,52 miljoen euro op, Pippa Middleton gaf haar jawoord, niet Genk maar KV Oostende mag Europa in na 3-1 winst, minister Maggie De Block wil psychologische hulp terugbetalen, er was UNESCO erkenning voor ons Belgisch bier, Twin Peaks (seizoen 3) is eindelijk terug op tv, Tom Dumoulin won de Giro (die dit jaar uitzonderlijk spannend was), Manchester United won de Europa League na 2-0 winst tegen een onkennelijk zwak Ajax, Philippe Clement werd trainer bij Waasland-Beveren, ‘The Square’ van Ruben Östlund won de Gouden Palm in Cannes, Katarina won ‘The Voice Kids’, Sven Kums versierde eindelijk zijn transfer naar een échte topclub als Anderlecht, de boskaart werd ingevoerd maar meteen weer afgeschaft (de zoveelste faux pas van Joke Schauvliege), Kraftwerk kwam optreden in Antwerpen, in Engeland wordt je vanaf volgend bestraft met twee speeldagen schorsing na een schwalbe, Live Nation komt met een festivalpas die toegang geeft tot 90 festivals in binnen -en buitenland, Club Brugge en Standard zijn naarstig op zoek naar een nieuwe trainer en ex-topzwemster Inge de Bruijn had een opvallend blote doortocht in het datingprogramma ‘Adam zkt Eva’ (al heeft ook de rest van het programma weinig om het lijf volgens de kenners).

Minder goed nieuws was er helaas ook. De eeuwige jachtvelden lonken voortaan voor auteur Denis Johnson (67), surflegende Jack O’Neill (94), muzikant Greg Allman (69), dictator Manuel Noriega (83), frontman van Soundgarden Chris Cornell (52) pleegde zelfmoord, acteur Roger Moore (89) en motorcoureur Nicky Hayden (35) overleed toen hij tijdens een trainingsrit op een racefiets werd aangereden. Ook redelijk onprettig: 8 % van de fietsongevallen in Vlaanderen gebeurt met een e-bike, Jurgen Roelandts hing zijn fiets aan de wilgen, de OCMW-voorzitter van Heers heeft een klacht voor racisme aan zijn broek door zijn eigen burgemeester, Instagram is ongezond voor de mentale gezondheid van jongeren, er is een wespenplaag op komst, David Goffin blesseerde zich op Roland Garros, Real Madrid volgde zichzelf op als CL-winnaar, Het Groot Nederlands Dictee werd geschrapt, het voetbalavontuur van VDB in Mazembe (het rijmt toevallig) werd een dikke flop en er was het examenfoutje van Carl Devos (alle juiste examenvragen hadden A als code). Van enkele negatieve berichten kunnen ze nog ooit een feuilleton maken: 22 doden bij een aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester en terreuralarm en ontruiming bij het Duitse festival Rock am Ring. Politieke avonturen in stripvorm zijn binnenkort verkrijgbaar van Donald Trump (zijn uitstap uit het klimaatakkoord stuit op weinig begrip) en ook Liesbeth Homans lag nog eens in de clinch (deze keer met Apache.be , een Belgische nieuwswebsite). Ook in de running om nog ooit twee keien met mekaar te laten vechten: Hasselaar Stijn Stijnen, die na zijn schorsing en ontslag nu de deurwaarder opvorderde om de toegang tot voetbalclub Runkst VV te verbieden. En we waarschuwen jullie ook nog graag voor het volgende: het hooikoortsseizoen is in aantocht, don’t mess with Siska Schoeters (met ‘De Club’ op EEN eigenares van een kersverse quiz), die door Weight Watchers werd gesms’t maar die daarop reageerde, Playboymodel Dani Mathers werd veroordeeld voor het posten van een aanstootgevende foto op Instagram en het judo ligt in ons land onder vuur omwille van seksuele intimidatie door een coach (die ondertussen dan toch op non-actief werd gezet). Dat de cast van FC De Kampioenen op dit ogenblik in Zuid-Afrika een derde langspeelfilm draait is bijzonder tragisch, maar onlangs verklaarde Tom Cruise dat er een tweede film van Top Gun op het programma staat. Wie zit daar nu op te wachten? Hopelijk wordt ie even succesvol als ‘H.I.T.’ van De Romeo’s, die minder dan 20.000 bezoekers naar de bioscoop lokte.

Advertenties

Posted 04/06/2017 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: