500 nummers die ik liever niet meer wil horen (24)   Leave a comment

ook deze schijfjes zijn te mijden op een vrije dag

De afgelopen week was een behoorlijk gevulde week. Zo werd de tuin hier flink onder handen genomen (de buxus werd eruit gegooid), mijn vader werd geopereerd aan één oog, het gras werd nog eens gemaaid en ook ons rotstuintje werd opnieuw gefatsoeneerd. Mijn ouders kochten dan weer een nieuwe wagen (Peugeot 208), nadat ze de week ervoor ‘en panne’ waren gevallen met hun VW Touran (12 jaar oud). Ikzelf heb dan weer mijn citytrip annex huwelijksfeest naar Barcelona geregeld (‘laten regelen eigenlijk’), iets waar we eind september naar uit kunnen kijken. Zaterdagavond was er de Memoquiz in Mol (Hanne en ik aan tafel bij Moordgat/WvA) en dat leverde ons een 9de plaats op. Mensen met een sterke maag kunnen zich (op eigen risico weliswaar) wagen aan de tien tracks hieronder.

231. Sex on the streets – Pizzaman : dat zelfs goede muzikanten wel eens uit de bocht kunnen gaan, bewijst Norman Cook met één van zijn zijprojectjes waarmee hij in 1995 de hitparade bestormde. Cook heeft alter ego’s die wél hulde verdienen zoals o.a. The Housemartins (waar hij bassist was), Freak Power en Fatboy Slim.

232. Not an addict – K’s Choice : broer en zus Bettens zullen voor eeuwig en één dag worden vereenzelvigd met deze song, die ik altijd vergelijk met ‘Zombie’ van The Cranberries die mij het jaar ervoor ook al stevige hoofdpijn bezorgde. No worries, ‘Zombie’ zal hier binnenkort nog de revue passeren! 😉

233. De vissers van San Juan – Frank & Mirella : Brabants duo dat in de loop der jaren vier verschillende samenstellingen kende. Oorspronkelijk zongen ze in het Engels, maar op advies van Jack Jersey schakelden ze over op het Nederlands. Schlagerliefhebbers zullen vast hebben opgemerkt dat de sidekick van Frank niet écht Mirella heette. Vanaf 1996 begon ‘Mirella’ een solocarrière onder de naam Marjan Berger. Quizkennis voor zij die er graag een trashy randje rond hebben.

234. Barbra Streisand – Duck Sauce : Armand Van Helden en A-Trak brengen in 2010 samen deze gimmick uit, die tot ieders verbazing vrijwel overal scoort. De titel van het nummer uitgesproken over een sample van Boney M’s ‘Gotta go home’, meer was het niet!

235. Swing the mood – Jive Bunny & The Mastermixers : Brits dj-duo dat bestond uit vader en zoon en dat in 1989 een hit scoorde met medley’s van samples uit oude rock ‘n’ roll nummertjes en oorwurmen uit die tijd. Verdween begin jaren ’90 gelukkig opnieuw in de anonimiteit.

236. Tonight – New Kids On The Block : eind jaren ’80, begin jaren ’90 vielen alle bakvissen finaal in katzwijm bij het zien van deze boysband. In 1994 viel het doek, maar sinds 2004 zijn ze opnieuw actief. In 2014 kreeg de groep een ster op de bekende Walk of Fame. Meer dan 70 miljoen verkochte albums wereldwijd is dan ook behoorlijk indrukwekkend. Ons riedeltje dateert uit 1990.

237. Hold me now – Johnny Logan : twee keer het Eurovisiesongfestival winnen was een koud kunstje voor deze Ier (het gebeurde in 1980 en 1987). Zijn bijnaam ‘Mr. Eurovision’ geeft aan dat hij buiten Eurosong weinig faam verwierf.

238. O Fortuna – Apotheosis : de erven Carl Orff zullen in 1991 bijzonder slecht hebben geslapen toen er houseversies van hun classic op de markt kwamen. Er werd ook dadelijk actie ondernomen omdat de rechten voor dit nummer destijds werden geclaimd door zijn nog levende echtgenote. Toch kon niet worden belet dat dit onding op verzamelaars als Serious Beats e.a. terechtkwam.

239. Guardian angel – Masquerade : nog iets uit de trommel van Drafi Deutscher, die verantwoordelijk was voor de compositie maar die in 1984 andere lui uitzocht om het ‘gezicht’ te zijn van de band. Ook Nino de Angelo mocht ooit van de Duitse versie zijn allergrootste hit maken. In beide talen een affront overigens.

240. Bailamos – Enrique Iglesias : de ouders van deze zanger (papa Julio en mama Chabeli) hebben zeker een lidkaart van de Bond voor Grote en Jonge Gezinnen. Enrique heeft namelijk nog een stuk of negen (half)broers en (half)zussen. Iglesias is al geruime tijd samen met ex-tennisster Anna Kournikova. Het niemendalletje op nummer 240 stamt uit 1999.

Advertenties

Posted 05/06/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: