Oorwurm van de week (65)   Leave a comment

Lana Del Rey

Het weekend staat voor de deur, winter is coming, … het zijn gevleugelde uitspraken die hier van toepassing zijn omdat ze gewoon kloppen. Zo heb ik mezelf ondertussen door seizoen 3 van ‘Game of Thrones’ gewerkt en ook seizoen 1 van ‘Westworld’ hebben we helemaal gezien. Gisteravond werkte ik de eerste van twee quizzen af aan tafel bij Happy Ending (Attenrode Kermis) en dat leverde ons zowaar een overwinning op. Alweer mijn twaalfde zege in 2017. Nochtans hadden we het gevoel dat er flink werd geflaterd aan onze tafel. Zo noteerden we zelfs ‘oorworm’ in plaats van ‘oorwurm’ op een bepaalde vraag over aanstekelijke muziekjes die lang blijven hangen. I kid you not! Fout uiteraard! Het was niet meteen de meest geïnspireerde quiz (slechte foto’s herkennen in zwartwit iemand?), maar winnen blijft toch leuk. Vanavond staat deel twee geprogrammeerd onder de noemer ‘Varendonk Vraagt’. Zaterdagavond volgt er nog een familiaal etentje bij Sans Gêne (daarover later meer), dus we kunnen alvast van een geslaagde week spreken. Zeker met deze vijf deuntjes op de achtergrond.

Love – Lana Del Rey: geloof het of niet, maar op de hoes van haar recentste worp ‘Lust For Life’ krijgen we zowaar een lachende Lana te zien. De mythe dat haar gezicht zou barsten mocht ze ooit in de lach schieten is daarmee volledig ontkracht. Ik heb ook de indruk dat haar nummers terug beter worden of ben ik nu té lief?

Less than – Nine Inch Nails: NIN heeft weer een nieuwe EP uit, ‘Add Violence’ getiteld. Liefhebbers weten dat ze dan sterk spul mogen verwachten. Hun openingstrack is catchy as hell, de afsluitende track van ca. 12 minuten is héél andere koek.

When we die – Tricky: allerlaatste nummer op Tricky’s nieuwe album ‘Ununiform’, dat eind september in de rekken zal liggen. Hij krijgt op die cd nogal wat vrouwelijke vocale steun van o.a. Francesca Belmonte, Asia Argento en Mina Rose. Hier krijgt hij assistente van zijn ex-liefje Martina Topley-Bird.

Offering – Cults: titeltrack van de in oktober te verschijnen nieuwe cd van dit Amerikaanse indieduo, dat bijzonder radiovriendelijke muziek produceert. Worden wel eens in één en hetzelfde vakje gestoken met Chvrches en Purity Ring, maar hebben wat mij betreft zeker een eigen smoelwerk.

If you leave – OMD: voor onze classic zijn we weer teruggekeerd naar het decennium dat ons het meest vertrouwd is, die heerlijke jaren ’80. 1986 om precies te zijn. OMD is zo’n band waar sommige muziekliefhebbers niet mee willen worden geassocieerd omdat het af en toe balanceert op het randje van de kitsch. Ikzelf ben ook geen fan van hun hele oeuvre, maar we gaan deze Liverpudlians daarom niet doodzwijgen. In september brengen ze trouwens een gloednieuwe cd uit.

Posted 28/07/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: