500 nummers die ik liever niet meer wil horen (34)   Leave a comment

maar vandaag maken we graag een uitzondering

Vandaag hebben we nog een werkdag voor de boeg, maar daarna dienen zich twee vrije dagen aan. Woensdagnamiddag is dan officieel onze laatste werkdag, waarna we kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie, die zich vanaf donderdag en de dagen erna in eerste instantie op de Pukkelpopwei zal afspelen. Daarna roept het zonnige zuiden! Maar da’s dus voor later. De afgelopen dagen was het redelijk rustig qua gebeurtenissen. Gisteren gingen wij alvast langs de kapper voor een frisse zomercoupe, we zagen de allerlaatste afleveringen van ‘Girls’  (Play More) en op dvd zijn we ook door het eerste seizoen van ‘Mr. Robot’ geraakt. Tel daar nog wat flarden voetbal bij (JPL en Premier League) en we hebben het gehad. Voor wat ‘we hebben het gehad!’ betreft: dat kan ook worden gezegd van de tien singles hieronder. 😉

331. Feel it – The Tamperer featuring Maya : eerste van vier nummers vandaag die dateren van 1998. De uitvoerders ervan komen uit Italië, al hebben ze eigenlijk weinig verdienste aan een single die grotendeels teruggrijpt naar een sample uit ‘Can you feel it’ van The Jacksons. Blijkbaar scoort dit collectief later nog twee hits (eentje gebaseerd op een Madonna sample, de andere op een sample van ABBA). In 2000 is het sprookje gelukkig voorbij.

332. Diggi-Loo Diggi-Ley – Herreys : onze Songfestivalbijdrage van vandaag komt van Zweden, drie broers die in 1984 het beruchte festival winnen in Luxemburg. Af en toe draven de broers nog eens op, om hun eendagsvlieg ergens ten gehore te brengen doch niet zo héél vaak want overdaad schaadt in dit geval!

333. Een barg die hé un krul in de steert – De Aal : carnavalskrakers én niveau gaan gewoon niet samen in één volzin, zelfs niet als dit nummer (uit 1980) wordt uitgebracht door een man die in het dagelijkse leven parodontoloog is. Ik hoop dat zijn job niet half zo vermoeiend is als deze onzin.

334. Would you …? – Touch and Go : Britse jazzpoppers die in 1998 deze bedenkelijke hit scoorden waarin eveneens een irritante saxofoon voorkomt. Ze waren vooral huge in Oost-Europa (Rusland met name), waardoor ze er jaarlijks een vijftigtal keer konden optreden. Put(a)in (en andere krachttermen!).

335. One day (Vandaag) – Bakermat : men neme een sample uit de wereldberoemde ‘I have a dream’ toespraak van Martin Luther King, laat iemand saxofoon spelen in de achtergrond en zet er een beat onder en klaar is kees. Kees is in dit geval een zekere Lodewijk Fluttert, een jonge Nederlandse dj die hier in 2013 mee uitpakt.

336. Iris – Goo Goo Dolls : Amerikaanse rockers die in de bijzonder lange rij ééndagsvliegen en one hit wonders thuishoren. Wij willen ze alleszins de kost niet geven, de lui die hierin figureren. Geloof het of niet, maar in 1998 stond dit liefst 18 weken (!) op nummer één in de States. Voor de quizzers onder ons: dit stond op de soundtrack van ‘City of angels’, een film die ik met veel plezier aan mij voorbij liet gaan.

337. Lily was here – Dave Stewart featuring Candy Dulfer : de helft van Eurythmics aangevuld met een knappe 20-jarige Nederlandse blondine die saxofoon speelt. Ziedaar een succesvolle combinatie die in 1989 een internationale hit scoort. Voor de quizzers onder ons: dit stond op de soundtrack van ‘De Kassière’, een film die ik met veel plezier aan mij voorbij liet gaan.

338. Ghetto Supastar (that is what you are) – Pras Michel : deze Amerikaanse rapper zat ooit in Fugees en hij is blijkbaar ook een neef van Wyclef Jean. Samen met wijlen Ol’ Dirty Bastard en R&B zangeres Mýa scoorde hij hier in 1998 een nummer 1 hit mee.

339. Bring me to life – Evanescence : Amerikaanse nu-metalband die met Amy Lee nochtans een bekoorlijke zangeres in hun rangen hebben, maar dat is voor mij van geen tel hier. Ik koos voor hun eerste single uit 2003, die in onze contreien de hitparades haalde.

340. Mother earth – Within Temptation : de band mag dan mateloos populair zijn bij veel mensen, mij doen ze bijzonder weinig al vind ik zangeres Sharon Den Adel wél een charmante verschijning. De band begon ermee in 1996, deze single stamt uit 2002.

Advertenties

Posted 13/08/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: