Oorwurm van de week (73)   Leave a comment

ELO

Het werkweekend staat alweer voor de deur te trappelen, doch geen nood … wij zorgen de komende week voor zowel inspanning als ontspanning. Vanavond spelen we bijvoorbeeld onder Moordgat/WvA-vlag de Vabco quiz in Mol. Volgende week hebben we dan ons eerste dinsdagmenu op het programma staan: Céline Schraepen en Talisa Loup komen ’s avonds langs, om 14u is er trouwens ook een lezing voor medioren en senioren over ‘the internet of things’. Ik heb mezelf dan ook maar beloond met een ticket voor Stuff in Muziekodroom woensdag a.s. en zaterdag ga ik naar Low Roar in CCHA. Dat betekent dat ik nog eens een quizloos weekend heb, een zeldzaamheid tegenwoordig. Een update voor wat betreft de tv-series die we volgen: ik heb ondertussen het hele tweede seizoen van ‘Top of the Lake: China girl’ gezien én ik ben helemaal bij met ‘The Deuce’ en ‘Curb your enthusiasm’ (seizoen 9). Ik wilde deze maand ook met Netflix starten, maar dat zal vermoedelijk iets voor november worden. Op het werk is Amano trouwens een nieuw soort tikklok komen installeren. We kunnen binnenkort binnen met een badge, sleutelhanger of armband. Als we véél geluk hebben kan het misschien zelfs via een app, maar dat zit nog in zijn testfase. Voilà, jullie zijn weer helemaal mee. Op naar onze oorwurmen!

Here is the news – ELO: ik denk dat vrijwel iedereen onze classic kent. Zeker als je vroeger wel eens op de Nederlandse zender VPRO afstemde waar dit lange tijd als kenwijsje werd gebruikt. Vorige week kregen we nog ‘Mr. Blue Sky’ te horen op een quiz in Bilzen, maar wij opteerden voor een andere classic uit 1981.

Have fun tonight – Fischerspooner: wij zagen deze man ooit op Pukkelpop, in 2003 volgens Wikipedia. Het optreden op zich was niet zo onvergetelijk, tenzij dan op showgebied want er stond toen een heus confettikanon dat maar bleef spuwen. Ik dacht eerlijk gezegd dat het duo niet meer bestond, maar negen jaar na hun laatste exploot staat in februari 2018 ‘SIR’ op verschijnen. Ik vind dit nummer best oké.

Tic tac toe – Django Django: het lijkt wel of deze heren een patent hebben op vrolijke, in het oor springende melodietjes. Dat was al zo op hun twee vorige cd’s en dat zal vast en zeker het geval zijn op ‘Marble skies’, dat eind januari 2018 in de rekken moet liggen.

And Saints – Sleigh Bells: naast het feit dat hun muziek zéér degelijk is, heeft Sleigh Bells nog een ander pluspunt, dat zich manifesteert in frontvrouw Alexis Krauss. Volgende maand verschijnt hun mini-album ‘Kid Kruschev’ en het lijkt erop dat die minder bombastisch zal klinken dan hun voorgangers.

Each moment like the first – James Holden & The Animal Spirits: en we sluiten deze week af met één van favoriete electronische knoppendraaiers. Deze keer gaat de Brit zich blijkbaar toeleggen op spirituele jazz. Begin volgende maand gaan we weten welke kant het opgaat op ‘The animal spirit’. Volgende week zijn wij terug met meer ear candy!

Posted 20/10/2017 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: