Keek op de Week (190)   Leave a comment

emily ratajkowski doet het in zara

We beginnen deze editie met een nieuwsbericht dat de afgelopen weken wellicht is ondergesneeuwd door de écht belangrijke gebeurtenissen maar omdat de ravissante Emily Ratajkowski er de hoofdrol in speelde vonden wij het toch vermeldenswaardig, want wat wil nu het geval: Emily trouwde eind vorige maand in een mosterdgeel broekpak van Zara. Dat het 26-jarige model dit deed is om meerdere redenen een opvallend statement geworden. Ze was namelijk tot en met november 2017 samen met haar vorige vriend. De maand erna werd ze ineens kussend gespot met haar kersverse echtgenoot. De tweede reden dat dit bericht sommige media haalde was het feit dat haar huwelijkskleding slechts 125 euro had gekost. Diverse modebladen wisten niet waar ze het hadden: was dit een manier om aan te tonen dat het allemaal niet zo serieus én posh moest zijn? Werd er door tijdsdruk beslist om nog snel eventjes te gaan shoppen bij Zara? Emily mag het in dit geval weten. Of haar wederhelft Sebastian Bear-McClard ook zo spotgoedkoop is gaan shoppen hebben wij niet kunnen achterhalen.

We zullen er maar meteen de rest van het positieve nieuws bij nemen. Ed Sheeran blijkt de bestverkopende artiest van 2017 te zijn (ik word daar niet vrolijk van maar soit!), Disneyland Parijs gaat uitbreiden, schrijver Jeroen Brouwers krijgt een eredoctoraat, Kendrick Lamar komt naar Pukkelpop 2018 (net zoals The War On Drugs en Dua Lipa), Spotify trekt naar de beurs en seksuologe Kaat Bollen zal de HE-burgemeesterslijst versterken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Hechtel-Eksel. De grote Oscarwinnaar is dan weer ‘The Shape of Water’ (vier stuks), James Ivory werd op zijn 89ste de oudste Oscarwinnaar aller tijden, Timmy Simons werd voetbalanalist, Tiesj Benoot won de Strade Bianche, de Dodentocht is al uitverkocht, de vrouwenraad won haar verzet tegen de KBVB bij de aanstelling van een zekere Damso voor het WK-lied, er werd een inval bij de Hell’s Angels gedaan in Limburg, er lijkt dooi te komen in de relaties tussen Noord -en Zuid-Korea, aartsbisschop Oscar Romero wordt heilig verklaard en seriemoordenaar Renaud Hardy kreeg levenslang. Nicky Degrendele haalde goud op het WK baanwielrennen in Minsk, Stef Blok is de nieuwe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Cercle Brugge speelt volgend seizoen terug in de JPL en Standard won de Croky Cup (in wat naar alle waarschijnlijkheid de slechtste finale aller tijden zal zijn). En dan kunnen we ook nog melden dat leerkracht erkend zal worden als zwaar beroep, dat Vincenzo Nibali Milaan-San Remo won, Stromae binnenkort vader zal worden, dat acteur Eddie Redmayne voor de tweede keer vader is geworden, de Thalys een recordomzet heeft geboekt en dat de nieuwe Belgische Moleditie eind deze week van start zal gaan.

Helaas ook bijzonder veel slecht nieuws de afgelopen weken. Zijn vanaf heden niet meer onder de levenden: o.a. Spaans ex-voetballer Quini (68), voetballer Davide Astori (31), oud-journalist Jan Schodts (80), ex-journalist Mark Vanlombeek (67), de Britse wetenschapper Stephen Hawking (76), mode-icoon Hubert de Givenchy (91) en acteur Bernard Verheyden (79). Zij kappen ermee (al dan niet onder zachte dwang): zangeres Joan Baez, filmcomponist John Williams, Humberto Tan (bij RTL Late Night), Remco Campert als actief schrijver, MSK-directeur Catherine de Zegher na het Toporovskischandaal, Dominique Monami als Fed Cup kapitein en Karl Vannieuwkerke maakt een einde aan zijn huwelijk. Ook hier worden wij niet meteen vrolijk van: meer dan 30 doden bij een aardbeving in Papoea Nieuw-Guinea, Poetin opnieuw zes jaar aan de macht in Rusland, winst voor extreem-rechtse en populistische partijen in Italië, steeds meer ‘grijze scheidingen’ in ons land door het ‘gepensioneerde mannensyndroom’, het vleesschandaal bij Veviba, KV Mechelen zakt naar 1 B na knotsgekke ontwikkelingen in Eupen-Moeskroen, hevige natuurbranden in Australië en het feit dat men vetbetaalde profvoetballers nog wat extra eieren onder hun kont gaat leggen door hen sociale korting te geven. Ook niet zo héél erg koosjer: zangeres Shakira die een regeling treft met de Spaanse fiscus door 20 miljoen euro te betalen, serieuze verkiezingskoorts bij het gros van de politieke partijen (SP.A wil een basisjob voor iedereen, Open Vld haalt het activeren van langdurig werklozen opnieuw uit één of andere sloot), sterrenkok Sergio Herman die opnieuw naar de rijschool moet, TEDx-performer Deborah De Robertis die in Brussel hardhandig van het podium wordt gesleurd en Donald Trump die alweer snoeit in zijn personeelsbestand (maar die ook overweegt om de doodstraf voor drugdealers in te voeren).

En we gaan eruit met nog een aantal berichten in de marge. Zo wordt de naam van huidig RSCA-manager Herman Van Holsbeeck genoemd als nieuwe voorzitter van de Pro League, Usain Bolt ging voetballen ten voordele van Unicef, de schaatspret was van korte duur, journalist Twan Huys verhuist naar RTL, Orlando Sa beproeft zijn voetbalgeluk vanaf nu in China omdat het ginds zo gezellig is, de Open Universiteit boert sterk achteruit, ‘The Emoji Movie’ werd verkozen tot slechtste film van 2017, we zitten straks met gigantische hoeveelheden onafgehaalde jodiumtabletten in alle apotheken, dieselwagens zijn bijna dood maar nog net niet begraven, hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal van Humo wordt ook hoofdredacteur van De Morgen, de Chinese president Xi Jinping is unaniem herverkozen voor een tweede ambtstermijn, de bitcoin blijft verder crashen, het Duitse blad Bild doet vrouwen voortaan lingerie aan, Belgen drinken minder pintjes, maar wél meer zwaardere bieren op café. Ook de consumptie van champagne zit in de lift. Gers Pardoel hield aan zijn Lotto Arena doortocht in Antwerpen dan weer zware brandwonden over. En we willen nog meegeven dat na De Mol en Temptation Island straks ook Expeditie Robinson straks terug op de buis komt met onbekende landgenoten. Hopelijk inspireert het FC De Kampioenen niet tot een come-back! Deze jongen komt vrijwel zeker terug met een nieuwe Keek op de Week (al zal je er meer dan waarschijnlijk weer enkele weken op moeten wachten). Wie weet wordt jullie geduld opnieuw beloond …

Posted 20/03/2018 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: