Verkiezingen 2018: Katrien Hoebers (Open VLD, plaats 8)   Leave a comment

40361854_10216838932109321_5173894209521844224_n

Ik denk dat iedereen die actief is op social media het onderhand al wel zal hebben opgemerkt: de gemeenteraadsverkiezingsstrijd is in volle hevigheid losgebarsten. Mijn favoriete politieke partij in Zonhoven (Open VLD) gaat er bijvoorbeeld al prat op dat er zeven kandidaten op de lijst staan die jonger zijn dan 36 jaar. Sinds midden vorige week zijn onze wagens hier bestickerd en dat zal zo blijven tot 15 oktober ongeveer. Rond 21 september wordt er ook nog een verkiezingsbord in de tuin geplaatst (als onze informatie tenminste klopt). Uiteraard kan ik niet alle kandidaten van Open VLD in the picture plaatsen, maar natuurlijk wens ik hen allemaal een goed verkiezingsresultaat toe. Op 14 oktober trekt de Zonhovenaar alweer massaal naar de stembus en vandaag wil ik twee mensen een duwtje in de juiste richting geven. Omdat de vrouwelijke vertegenwoordiging op gemeentelijk niveau best wel wat hoger mag liggen starten we eerst met een vrouwelijke kandidate. Als de goddelijke voorzienigheid zou bestaan (iets waar ik als liberaal een beetje sceptisch tegenover sta!), dan ogen de voortekenen voor deze dame bijzonder gunstig. Onze mannelijke kandidaat (waarover we straks een héél klein boompje opzetten) katapulteerde namelijk via plaats 8 (in 2012) rechtstreeks naar een zesjarig schepenmandaat. Dat was toen een onverhoopt resultaat, dus wij hopen dat de geschiedenis zich anno 2018 mag herhalen!

Maar we gingen het dus over de huidige nummer 8 van 2018 hebben. Maak kennis met Katrien Hoebers, 42 jaar, getrouwd, moeder van drie zonen en afgestudeerd in de richting politieke en sociale wetenschappen aan de KUL. Geboren en getogen Zonhovense, ze liep hier school enzovoorts. Liefhebbers van confituur kennen haar natuurlijk beter als Madam Confituur, een webstek die sinds 2011 hot & trending is. Ze heeft ondertussen drie boeken volgepend met recepten e.d. over confituur, jam, gelei en marmelade. A sticky subject! Daarnaast is ze ook nog actief als freelance copywriter bij Tekstueel. En full time moeder én echtgenote uiteraard … maar dat spreekt voor zich. Kenners beweren dat de kiesstrijd grotendeels zal worden uitgevochten via social media e.d. In het geval van Katrien zou dat een absolute win-winsituatie zijn, want daar is zij redelijk actief. Gewoon eventjes naar haar website gaan en je komt er vanzelf terecht. Het allerbelangrijkste is echter dat jullie op 14 oktober a.s. het bolletje bij nummer acht (8!) rood kleuren, dan komt dat vanzelf in orde. Omdat ze zo sympathiek is, omdat vrouwen belangrijk zijn, omdat mensen met frisse ideeën sowieso in de gemeenteraad thuishoren en nog om tig andere redenen. Omdat mijn bestickerde wagen alweer ergens is opgedoken in het Zonhovense straatbeeld bijvoorbeeld. 😉

Onze mannelijke kandidaat heet Bram De Raeve, 35 jaar, getrouwd, vader van een zoon én onze huidige schepen van sport, jeugd en financiën. Beroepshalve is hij leerkracht in SJB Zonhoven. Hij is mijn achterneef en hij heeft plek drie (3!) gekregen op de kieslijst. Bij deze een warme oproep om straks ook voor hem te stemmen. Wie het nuttige graag aan het aangename wil koppelen (een kennismaking met alle kandidaten op ‘Het Groot Zonhovens Ontbijt’) is van harte welkom in de evenementenhal op 30 september van 9u tot 13u. Gewoon doen!

40377642_10216839877372952_3688511235130654720_n

Posted 03/09/2018 by ambijans in Babes, Culinair, Literatuur, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: