Etentje bij Restaurante Rebate (Pilar de la Horadada)   Leave a comment

rebate

Vanmiddag staat er alweer een etentje op het programma, dit keer in Pilar de la Horadada (restaurant Rebate uitgekozen op speciaal verzoek van mijn vader). Niet dat wij hier lijden onder de immense druk van die keuze want we zijn er ondertussen al vaker geweest en een bezoekje werd uiteraard unaniem goedgekeurd. Nog eventjes terugblikken op de afgelopen dagen dan maar? Zondagnamiddag trokken wij naar La Zenia Boulevard om een beetje te gaan shoppen. Vooral mijn vader maakte hier meermaals duidelijk dat ie nieuwe schoenen nodig had (zijn oude paar Nike’s werden hier nog net niet ritueel verbrand). Hij had zelfs zoveel geluk dat ie straks met twee paar naar huis mag gaan: een nieuw paar zondagse schoenen en een leisure paar van Geox. Ook mijn moeder scoorde ergens een truitje. Ondanks het feit dat het toeristisch seizoen hier zowat op zijn laatste benen loopt was het toch nog vrij druk. Maandagvoormiddag brachten we een kort bezoekje aan playa flamenca voor een ultrakorte wandeling. Het weerbeeld is nog een beetje onstabiel, soms kan je onmogelijk voorspellen of het droog zal blijven. Dinsdag oogde wél mooi warm, dus doken wij opnieuw in het zwembad. In de loop der dagen zakte de temperatuur twee graadjes van 27 naar 25 graden maar tot op heden is dat nog zeer goed doenbaar. Het allerbeste nieuws blijft echter het feit dat we straks weer gezellig kunnen tafelen.

UPDATE

Een bezoekje aan Rebate is altijd gezellig gezien de prachtige omgeving, de mooie omkadering én het voedsel uiteraard. Dat we er als extraatje twee uur flamenco bij kregen was aangenaam, maar had van mij niet gehoeven. Wij starten onze namiddag met een flesje bubbels, waarna we moeten kiezen tussen twee zogezegde ‘ervaringsmenu’s’. Er zit exact tien euro prijsverschil tussen beide menu’s waarvan de eerste vier gangen gelijklopen. Bij het menu van 24,50 euro kreeg iedereen hetzelfde hoofdgerecht, bij het betalen van tien euro extra kon je vrij kiezen tussen een aantal gerechten die uiteraard van betere kwaliteit zijn. Zo zaten er o.a. kalfskroon, lamsgebraad, kalkoen en speenvarken tussen. Zelf kiezen leek ons voordeliger dus gingen we voor het duurste menu. Je kan de wijnkeuze aan hen overlaten (aan een vaste prijs), maar we besloten zelf onze witte en rode wijn van een wijnkaart met +100 keuzes te kiezen. In dat geval betaal je een schappelijke prijs per fles. Bij ons aan tafel gaat er altijd een flesje of vier naar binnen dus dat was een goeie keuze! Wat kregen we zo al opgediend?

In de eerste ronde werden onze smaakpapillen alvast geprikkeld met een (hier komen enkele letterlijke vertalingen!) worststreng, kegelhummus met paprika, een slaatje in olijfolie en zachte zwarte olijven en yoghurt. In ronde twee waren de hapjes salade met vijgen, mozzarella en ham, rode biet gazpacho, sint-Jakobsschelp ceviche en worteltartare. De volgende gang was een reeks gefrituurde hapjes: croquette paddenstoel, aubergine croquette, smeuïge geitenkaas en creolegebak. Ik nam als hoofdgerecht gegrilde tarbot met een aardappelcrème en pili pili. Als dessert kreeg iedereen nog kaastaart, chocolademousse en peer ijscrème met sangria. Doe daar tot slot nog een brandy’tje bij en het was helemaal af. ’s Avonds kraakten wij thuis nog een fles cava. Dat glas gin tonic erna had misschien niet gehoeven! 😉

Posted 19/09/2018 by ambijans in Culinair, Reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: