Oorwurm van de week (122)   Leave a comment

sparklehorse

Onze korte terugblik op de voorbije week starten we afgelopen vrijdag. Toen stond er in Mol een quiz geprogrammeerd (die ik speelde met Moordgat/WvA). Die Campusquiz was weinig geïnspireerd (in tegenstelling tot ons team dat derde eindigde). Zaterdagavond was het dan weer vrij druk (500 toeschouwers volgens de krant) op de Zonhovense voetbalderby ZVV-Melo (die op 1-1 eindigde). Daarmee kreeg Melosport geen loon naar werken en werd ZVV (één kans, één goal) ruim beloond. Ook over de verwendag van zondag kunnen we kort zijn: een toppertje! Wat net iets minder was: vanaf vrijdagavond begon ik ziek te worden (keelpijn, verkouden, …). Dat was vooral op dinsdag (hele dag in de bib van Genk gezeten) en ’s avonds optreden van Het Zesde Metaal (in CCHA) flink doorbijten. Als we vandaag en morgen nog overleven op de werkvloer, dan hebben we het weekend om te recupereren. Als oorwurmen een helende kracht hebben op de (zieke) mens, dan zouden de gevolgen al snel zichtbaar moeten zijn. 😉

Sad & beautiful world – Sparklehorse: over de quiz die wij vorig weekend in Mol speelden waren wij verre van wildenthousiast … tot het allerlaatste muziekstuk dit nummer bleek te zijn. Onze classic dateert van 1995 en stond op (komt ie!) ‘Vivadixiesubmarinetransmissionplot’. Mark Linkous is al sinds 2010 niet meer onder de levenden, maar Sparklehorse zal voor altijd een fantastische band blijven.

Need some 1 – The Prodigy: deze Britten zijn (in my humble opinion) al jaren niet meer zo relevant in het dancesegment, maar ik schrijf hen voorlopig nog niet af (vooral op basis van hun vroegere werk dat wél grensverleggend was). Begin volgende maand verschijnt hun nieuwe cd ‘No Tourists’.

Designed/Desire – SX: onze Belgische productie deze week mag er ook weer wezen. Stefanie Callebaut & co pakken midden volgende maand uit met hun derde full cd ‘Eros’ en afgaande op de openingstrack van dat album klinkt dat bijzonder goed. Superschijfje!

Freelance – Toro y Moi: anno 2018 wordt de term chillwave nog zelden gebezigd, maar ongeveer tien jaar geleden kwam hij hier in zwang. Gelukkig wordt er nog muziek gemaakt die schatplichtig zal blijven aan het genre zoals bij deze artiest. Begin 2019 verschijnt ‘Outer Peace’.

The island – Ladytron: en we gaan er deze week uit met deze Liverpudlians die vooral in het begin van de noughties aardig wisten te scoren met hun electronische muziek. In februari 2019 verschijnt na acht jaar pauze een nieuwe, titelloze cd. Volgende week zijn wij natuurlijk weer opnieuw aan zet met een lading kraakverse oorwurmen. Tot dan!

Posted 25/10/2018 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: