Oorwurm van de week (128)   Leave a comment

katleen scheir

Voor onze wekelijkse terugblik moeten we maar kort terug de tijd in: zo was er woensdagavond de Sound of C editie in Lummen van Chris en mezelf. 27 teams aan de start, slechts één team niet geslaagd (tweede zittijd!), de overige teams mochten allemaal overgaan. Winnaar was MVC met een overtuigende zes punten bonus op De Duvelkes. De top drie werd vervolledigd door Limburgse Connectie. We konden met een gerust gevoel terug huiswaarts trekken. Donderdagavond zaten we dan weer in de Tongerse Velinx voor een TNT-voorstelling. Iets vóór twee uur ’s nachts werden we daar vriendelijk buitengekeerd. Vrijdagavond was voor Hanne en mij quizavond (aan tafel bij Moordgat/WvA). Op de Rode Rakkersquiz eindigden we uiteindelijk op plaats 3, al stonden we na de eerste tussenstand op kop na een foutloos parcours. Een trashy superronde deed ons echter de das om. Vandaag hebben mijn ouders en ik iets gepland bij kennissen, zondag wordt wellicht een rustdag. Vooruitblik op volgende week: maandagavond studentenquiz in Diepenbeek (met Happy Ending) en dinsdag een dinsdagmenu van Katalien Bollen. Maar we gingen ook een brok muziek voorschotelen.

Out of the comfort zone – Katleen Scheir: zij is één van de zangeressen bij de Antwerpse folkgroep The Golden Glows, maar ondertussen met haar eigen solocd ‘Border guards’ onder de arm. Wat kan je van haar verwachten: folky nummers in de traditie van Joni Mitchell, Alela Diane en Beth Gibbons.

I believe – EMF: één van mijn collega’s neuriede onlangs de allergrootste hit van deze Britten, ‘Unbelievable’, uit het illustere jaar 1991. Ze hielden het nog vol tot 2002, maar volgens mij blijft ‘Schubert Dip’ (waaruit ook onze classic stamt) hun belangrijkste wapenfeit. Gedateerd of niet, voor mij nog steeds een schijfje!

Bison on the plains – Grandaddy: wij waren een beetje bang dat de band er na de dood van hun bassist Kevin Garcia vorig jaar definitief de brui aan zou geven, maar dat lijkt gelukkig niet het geval te zijn. Of dat ook betekent dat we straks een nieuwe cd mogen verwachten is voorlopig nog onduidelijk.

Entertainment – Balthazar: wij kunnen er ook niets aan doen, maar nadat we hier enkele weken geleden ‘Fever’ reeds aanprezen doen we identiek hetzelfde met hun tweede single. De échte test volgt inderdaad op 25 januari a.s. want dan lanceren ze officieel hun nieuwe cd. En ze gaan proberen de Lotto Arena te vullen op 8 maart.

All for you – Kid Koala featuring Trixie Whitley: het verbaasde mij een beetje, deze samenwerking tussen een Belgische zangeres met internationale klasse en deze Canadese electronica-artiest. Al zal hijzelf het een doodnormale zaak vinden, vermits hij vorig jaar ook al in zee ging met de Ijslandse Emilíana Torrini. That’s all folks, see you next week!

Posted 08/12/2018 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: