Oorwurm van de week (135)   Leave a comment

mötley crüe

Terugblikken én vooruitblikken, dat doen we steeds aan het begin van deze vaste rubriek. Wat gebeurde er de afgelopen dagen allemaal? Maandag kreeg onze betaalterminal op het werk een grondige update: vanaf nu kan je naast cash betalingen ook betalingen uitvoeren met je creditcard. Een serieuze meerwaarde! Dinsdag kreeg ons land voor het eerst in dit nieuwe jaar te maken met winterellende in de vorm van een deftige sneeuwlaag. Morgenavond tot slot speelt Moedige Missers traditioneel de Haute Quizine quiz in Mol. Voor volgende week staan er alvast een viertal dingen op de planning. Maandag trek ik mogelijk naar de bioscoop want ze draaien ‘Green Book’ (voor het eerst in 2019), dinsdag heb ik een toneelvoorstelling (Abattoir Fermé in CCHA), zaterdag ga ik naar Whispering Sons kijken in MOD en zondag staat er een familie-etentje gepland. Soit, tijd voor onze oorwurmen!

Dr. Feelgood – Mötley Crüe: we beginnen deze week meteen met onze classic, die werd gefabriceerd in 1989 en die straks dus alweer dertig jaar oud zal zijn. We zijn bij mijn weten nog nooit begonnen met een heavy metalbijdrage, dus daar brengen we meteen verandering in op deze manier. Het nummer kwam voorbij op de Merodesnookers quiz van afgelopen weekend in Turnhout.

Crowbar – Frank Carter & The Rattlesnakes: deze artiest werd slechts één keer eerder vermeld op mijn blog in een recent verleden, zijnde bij het verschijnen van hun vorige cd in januari 2017. Liefhebbers van stevige rockmuziek zijn hier aan het juiste adres al is het nog tot begin mei wachten op de release van ‘End of suffering’.

Body chemistry – The Drums: deze heren kent iedereen nog wel van hun bescheiden hitje ‘Let’s go surfing’ uit 2010. Ondertussen zijn we al enkele cd’s verder. Hun vorige cd uit 2017 was niet meteen een hoogvlieger, dus hopelijk kunnen ze opnieuw bevestigen met opvolger ‘Brutalism’ die in april zal verschijnen.

To believe – Cinematic Orchestra: we zijn bijzonder blij dat er na twaalf jaar stilte eindelijk nog eens een full cd op komst is van deze Britse nu jazz band (in maart om precies te zijn!) die destijds furore maakte op het Ninja Tune label. Het label is gebleven, dus we vermoeden dat de band niets aan kwaliteit heeft ingeboet. Voor het titelnummer kregen ze vocale ondersteuning van Moses Sumney.

Dawan – Apparat: we gaan er deze week uit met dit soloproject van de Duitser Sascha Ring. Ring was er eventjes uit met Apparat om zich aan zijn zijprojectje Moderat te wijden, maar zes jaar na de vorige release verschijnt in maart ‘LP5’. Volgende week zijn we uiteraard weer van de partij met een stel kakelverse oorwurmen.

Posted 25/01/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: