Oorwurm van de week (152)   Leave a comment

underworld

Afgelopen maandag zaten wij in het CCHA voor een toneelvoorstelling (samenwerking tussen Toneelhuis, Arsenaal en Lazarus), op dinsdag kwam Jozef Plevoets (Festicup) bij ons een uiteenzetting houden en vrijdagavond sloten wij als gastspeler bij FC Annemie aan op de Inspiroquiz in Houthalen-Helchteren. Ongeveer de helft van de quiz op kop gestaan, maar uiteindelijk vrede moeten nemen met een zesde plaats (op 52 teams). Oh ja, én we werkten dit weekend! Volgende week hebben we plaats ingepland in onze agenda voor volgende activiteiten: woensdagavond onze laatste CCHA-voorstelling (op verplaatsing weliswaar), een toneelstuk van Tristero in de voetbalkantine van RC Hades, vrijdagavond spelen we blijkbaar een KOTK-megaquiz in Aarschot en zaterdagavond een Chaotical Brainquiz in Kapellen. Voilà, hieronder hebben we nog een aantal muziekjes voor jullie bij mekaar geraapt. 😉

Custard speed talk – Underworld: in afwachting van een nieuwe full cd heeft dit Britse danceduo ondertussen een derde EP’tje uitgebracht. Waar ze vroeger waanzinnig beukende techno maakten komen ze op hun EP’s met héél wat zachtere bijdrages, een combinatie van pop, jazz en ambientdeuntjes. Wij kunnen dat wel appreciëren.

Manifesto – Reinier Zonneveld: enkele maanden geleden liet ik hier al de naam van deze Nederlandse dj vallen in mijn vaste muziekrubriek. Hij brengt muziek uit op zijn eigen platenlabel Filth On Acid, hij is boomlang (een Nederlander, weetjewel?), hij is de schoonbroer van één mijn allerliefste nichtjes én hij heeft een gloednieuwe cd in de aanbieding, ‘Church of clubmusic’ getiteld. Iets voor mensen met stevige dansbenen!

Samson – Regina Spektor: onze classic deze week dateert uit 2006. Initieel had het nummer al in 2001 op Regina’s tweede cd moeten staan, maar dat ging toen niet door! Toen het nummer dan toch eindelijk verscheen zou het al snel uitgroeien tot één van haar populairste en mogelijk ook beste songs. Daarover moeten jullie zélf maar een oordeel vellen …

Firesmoke – Kate Tempest: het zou dit jaar wel eens één van de meest bevreemdende Pukkelpopdoortochten kunnen worden, wanneer deze Britse spoken word performer zich op een podium manifesteert. Doseer alvast je krachten want alles staat pas op de allerlaatste Pukkelpopdag te gebeuren. Haar nieuwe cd ‘The book of traps and lessons’ verschijnt trouwens volgende maand.

Needed – Rhye: en we breien er ook deze week weer een prachtig eindakkoord aan vast met dit Canadese eenmansprojectje van Mike Milosh. Het is een combinatie van electronische popmuziek en R&B, maar dan géén R&B uit het kleffe segment maar wél van de betere soort. Onlangs verscheen ‘Spirit’, ’s mans derde wapenfeit. Volgende week zijn we terug op de afspraak! Jullie luisteren toch ook?

Posted 19/05/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: