Oorwurm van de week (153)   Leave a comment

Flying Lotus

Wat deden wij zo al de afgelopen tijd? Dinsdagmorgen ging ik mijn ouders (na vijf weken Spanje) oppikken op de luchthaven van Eindhoven, woensdagavond zaten we in de voetbalkantine van RC Hades voor een theatervoorstelling van Tristero en vrijdagavond was er dan weer een KOTK-quiz (met 144 teams!) in Aarschot. De presentatie was in handen van o.a. Goedele Wachters, Bart Scholts, Bram Verbruggen en special guest Luc Janssen. Dat leverde ons een zevende plaats op. Vanavond staat er een Chaotical Brain quiz in Kapellen op het menu (opnieuw aan tafel bij Happy Ending). Volgende week is het ook twee keer quizzen geblazen, één keer op de Boerenhof muziekquiz in Tielt-Winge en in het weekend spelen we (naar het schijnt) een deftige quiz (met Happy Ending) in … Ninove. Of dat een veilige quiz wordt, of we traangas nodig hebben én verplicht Witkapbier moeten drinken de hele avond? Ik zal er binnenkort méér over te weten komen. Maar we gingen het over muziek hebben zeker?

More – Flying Lotus featuring Anderson .Paak: we starten deze editie met een mooie muzikale samenwerking. Voor zijn recentste worp ‘Flamagra’ heeft FlyLo weer mooie gastbijdrages voorzien van o.a. George Clinton, Little Dragon, Thundercat, David Lynch en Solange. Ook Anderson .Paak is van de partij, dit jaar o.a. te zien op Pukkelpop deze zomer!

Barracuda – Heart: voor onze classic track keren we deze keer terug naar 1977. Het nummer kwam toevallig voorbij in de laatste aflevering van de Netflixreeks ‘The Umbrella Academy’. Zoals iedereen weet kunnen wij een tv-serie met een knappe soundtrack altijd waarderen waarvan akte!

Pure auto – METZ: één van mijn favoriete gitaarbands brengt dan weer in juli een nieuwe cd uit, die ‘Automat’ zal heten. Wie Canadese of andersoortige punkrock een warm hart toedraagt is hier aan het juiste adres.

Pikin – Matias Aguayo: we reserveren ook meestal een iets dansbaarder plaatje. Daarvoor trekken we deze week naar Chili. ’s Mans nieuwste cd ‘Support alien invasion’ is kakelvers en we durven ‘m in het vakje ‘experimentele dancemuziek’ stoppen.

Tomorrow for us – Rosetta Stone: en we gaan er deze week uit met deze Britse gothic rockers, wiens glorietijd zich blijkbaar situeerde in het midden van de jaren ’80 van de vorige eeuw. In 1998 gaven ze er de brui aan, maar dit jaar werd de draad weer opgepakt. Deze maand verscheen er zelfs een nieuwe cd, ‘Seems like forever’ getiteld. Volgende week zijn we opnieuw op de afspraak met andere interessante schijfjes. Tot dan!

Posted 25/05/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: