500 nummers die ik liever niet meer wil horen (57)   Leave a comment

Twee dagen achtereen complete baggermuziek? Yes, we can! Ook vandaag presenteren we weer tien tracks waar nogal wat op aan te merken valt. Trefwoorden als ‘supermelig’, ‘strontvervelend’, ‘rotcommercieel’, ‘afgezaagd’ en ‘zwaar kut’ zijn hier uiteraard volkomen op hun plaats. Wij kunnen het met de beste wil van de wereld niet veel beter maken. Met een beetje geluk hou je er strontvliegen of vervelende muggen mee op een veilige afstand. Test het eens uit zou ik zeggen!

561. Shout – Lulu : Schotse schreeuwlelijkerd (ondertussen 70 jaar oud) die in 1964 op 15-jarige leeftijd een wereldhit scoorde met dit nummer, wat op zijn beurt weer een cover was van The Isley Brothers uit 1959. Tot vervelens toe gehoord op trouwfeesten, personeelsfeesten of slechte fuiven … zelfs 55 jaar na datum nog steeds … helaas. Het houdt gewoon niet op!

562. The way to your heart – Soulsister : onlangs hoorde ik dit nummer nog eens voorbijkomen in een toneelstuk waar ik naar ging kijken. Toen besefte ik opnieuw hoe een godsgruwelijke hekel ik er eigenlijk aan had. Polle Pap en Jan Leyers leken er eventjes internationaal garen uit te kunnen spinnen, maar een écht vervolg bleef uit. Enkel voor de statistieken: dit alles gebeurde in 1988.

563. Everything now – Arcade Fire : ik ben eigenlijk een grote fan van het werk van deze Canadezen, maar één keer gingen ze écht serieus uit de bocht. Ik zal het tot het einde hunner dagen een ABBA-uitstapje blijven noemen. Ondertussen zitten we twee jaar na hun befaamde misstap.

564. I’ve got the music in me – Kiki Dee : deze ondertussen 72-jarige Britse zangeres werd bekend van een mooi duet met Elton John (in 1976). Ze was de eerste blanke soulzangeres die een contract kreeg bij Motown. Toch ben ik niet bijster gecharmeerd door deze single die ze in 1974 uitbracht.

565. Turn around – Phats & Small : Brits houseduo uit Brighton, dat er aan het eind van de jaren ’90 in slaagde om enkele nietszeggende housedeuntjes te produceren, zoals bijvoorbeeld het geval was met onze bijdrage uit 1999.

566. Never leave you (Uh oooh, uh oooh) – Lumidee : Amerikaanse R&B-zangeres die hiermee een nummer 1 hit scoorde in 2003. Het goede nieuws is, dat we de laatste jaren weinig of niets meer van haar hebben gehoord. Daarmee lijkt verder onheil (voorlopig) afgewend.

567. In the end – Linkin Park : deze band bestond van 1999 tot 2017, i.e. tot hun frontman Chester Bennington plots uit het leven stapte. In 2000 brak de band door, ze verkochten meer dan zestig miljoen albums, ze wonnen twee Grammy’s maar bij mij lagen ze nooit in de bovenste schuif. Dit vehikel brachten ze in 2001 uit.

568. Children – Robert Miles : over de doden niets dan goeds? Helaaas niet, want ook deze Zwitsers-Italiaanse dj legde in 2017 het loodje. De man overleed op zijn 47ste wél aan de gevolgen van kanker. Wij kozen zijn bekende debuutsingle uit 1995, die in het dreamtrancegenre thuishoort. Een genre waar wij weinig affiniteit mee hebben (en dat zal niet snel veranderen).

569. Moving train – Nunca : Belgisch eurodanceproject van Zonhovenaar Pat Krimson, dat zijn flagrant gebrek aan talent moest camoufleren met een vuurspuwer (Shayne), die destijds nog getrouwd was met een rondborstige Pamela Anderson lookalike (Shauna), die de zang voor haar rekening nam. De groepsleden gingen hierna in het erotische circuit aan de slag (van horen zeggen). In 1999 kwam de trein enigszins in beweging, maar het bleek ‘de trein der traagheid’ want een jaar later was hij al uitgebold.

570. Don’t stop believin’ – Journey : hardrocknummer uit 1982 dat recenter plots weer populair werd toen er o.a. in de tv-serie ‘Glee’ mee werd uitgepakt. Deze powerballad werd niet alleen veelvuldig gecoverd maar kwam ook voorbij in tal van andere tv-reeksen en bij grote sportevenementen. The horror, the horror! De rest van de griezelige fragmenten sparen we alvast op voor de volgende editie. Tot dan!

Posted 18/06/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: