500 nummers die ik liever niet meer wil horen (67)   Leave a comment

Als we nu nog eens een themaatje in onze lijst zouden stoppen? Nederlandstalige shizzle uit het land van de tulpenbollen. We zorgen verderop in deze reeks ook nog eens voor louter Vlaamse inzendingen, gewoon omdat het kan! Beloofd! Wie iets ten faveure van onderstaande tracks kan bedenken, mag het ter verdediging steeds in de groep gooien. Het is een volkstribunaal dus de kans dat er mild wordt gereageerd en dat goedgemikte rotte tomaten niet uw deel zullen worden is vrij reëel. Misschien zijn er zelfs méér voorstanders dan tegenstanders, wie weet! Ik herhaal daarom nog eens uitdrukkelijk dat ik de waarheid niet in pacht heb. ’t Is gewoon mijn lijst, daarom misschien niet meteen de jouwe … desalniettemin vertoon ik niet meteen beate bewondering voor volgende deuntjes.

661. Zoutelande – BLØF featuring Geike Arnaert : ‘grootste Nederlandstalige hit in de Nederlandse hitparade sinds 1969’, dat is ondertussen een vaststaand feit voor dit in 2017 uitgebrachte nummer. Voor iedereen té euforisch wordt: dit is maar een doodgewone cover van een Duitse classic uit 2011 (maar dan met een andere plaatsnaam). Om positief af te sluiten: Geike vinden we best sympathiek, omdat ze voor ons de hoogdagen van Hooverphonic symboliseert.

662. 15 miljoen mensen – Fluitsma & Van Tijn : Nederlands producentenduo dat tal van hits schreef voor andere artiesten, maar in 1996 kwam hun gloriemoment toen ze hiermee een nummer één hit scoorden. Oorspronkelijk was dit het riedeltje van een tv-commercial van de Postbank, maar het kreeg zoveel bijval dat het op single verscheen. De zanger ervan (Maarten Van Roozendaal) overleed in 2013 op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

663. Willem (wat heb je grote handen) – Willem Duyn : Nederlandse zanger die ooit in het duo Mouth & MacNeal zat en die met deze cover uit 1979 nogal wat bijval oogste. Duyn stierf in 2004 op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

664. Ik voel me zo verdomd alleen – Danny De Munk : de film ‘Ciske de rat’ uit 1984 is voor sommige mensen nostalgie, maar dit nummer de hele tijd horen blèren door de destijds 14-jarige zanger? Nee, bedankt! Bestverkochte single van 1984, dat dan weer wél!

665. Een beetje geld voor een beetje liefde – Angelique : ondeugende parodie op het winnende Duitse songfestivallied uit 1982, gemaakt door platenproducent Aad Claris, die we hieronder nog zullen tegenkomen. Bij wijze van grap uitgebracht en er prompt een nummer één hit mee gescoord. Het leven is niet eerlijk!

666. Kutmarokkanen??! – Raymzter : Nederlandse rapper met Marokkaanse roots, die in 2002 dit lied maakt nadat een Amsterdamse wethouder (Rob Oudkerk) zich laat gaan voor de camera’s van het tv-programma ‘TweeVandaag’.

667. Rits – Bertus Staigerpap : ‘Kiss’ van Prince in het Nederlands gecoverd door een Brabantse dialectband, die niet meteen bekend staat omwille van hun originaliteit. In 1988 kwamen ze daar straffeloos mee weg. Anno nu bestaan ze nog steeds, maar ik heb geen idee wat ze tegenwoordig uitvreten.

668. Verrek zeg kerel ben jij het – Lodewijck Van Avezaath : ondertussen 80-jarige Rotterdammer Aad Claris, die o.a. muziek schreef voor Bassie en Adriaan. Hij schreef ook muziekteksten voor tal van Nederlandse artiesten (lijstje beschikbaar op eenvoudig verzoek). In 1984 belandde dit gebral in de hitparade.

669. Hé buschauffeur (de hele bus mut pissen) – Jammer : in carnavalistenmiddens ongetwijfeld een toppertje sinds 1999, dit door een Drentse band gefabriceerde muziekje. Muziek voor lolbroeken dus. Ik lach al eens graag op tijd en stond, maar dan met andere dingen.

670. Onderweg – Abel : en we gaan eruit met deze Bredaase popgroep die in 2000 wekenlang de nummer één positie bezetten in de hitparade. Bijbels grapje geschrapt wegens ‘weinig relevant’. De rest sparen we op voor een nieuwe editie één dezer dagen.

Posted 18/07/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: