Oorwurm van de week (161)   Leave a comment

fischer-z

Onze terugblik naar de afgelopen week maakt duidelijk dat we twee quizjes hadden opstaan: zo speelde ik donderdagavond bij D.A.M. op de Boerenhofquiz Outdoor editie in Meensel-Kiezegem en dat leverde plek zes op veertig teams op. Vrijdagavond was er dan weer een Kiewit Five editie van David en Ruud (aan tafel bij Happy Ending), daar eindigden we derde. Naast werk, werk én werk is het volgende week ook quiz, quiz én quiz: dinsdagavond een Chaotical Brain quiz in Aarschot, donderdagavond is er de Attenrode Kermis quiz en vrijdagavond tot slot Varendonk Vraagt. De eerste twee speel ik met Happy Ending, de laatste met Moordgat/WvA. Voor deze zonnige zondag selecteerden we volgende deuntjes.

Big white world – Fischer-Z: bestaan deze heren nog steeds? Ja dus! Ooit begonnen in 1976 en doorgedaan tot 1981. Zanger John Watts ging daarna solo, maar vanaf 1987 maakte de band een doorstart. In september verschijnt hun nieuwe cd ‘Swimming in thunderstorms’.

Doledrum – The La’s: Britse band uit Liverpool die helaas geen lang leven beschoren was (tussen 1983 en 1992), maar die in hun relatief korte bestaansperiode met één album (een titelloze plaat uit 1990) een stevige duit in het zakje van de Britpop deed.

Ashes to ashes – Jenny Hval: wie hier een David Bowiecover verwacht is er meteen aan voor de moeite. Deze Noorse singer-songwriter verraste ons in 2016 met ‘Blood bitch’ waarmee ze ons eindejaarslijstje haalde. Of het met haar in september te verschijnen nieuwe cd ‘The practice of love’ ook zo’n vaart zal lopen valt nog af te wachten.

Final form – Sampa the Great: deze in Zambia geboren maar ondertussen in Sydney levende rapper (of moeten we rapster zeggen?) brengt in september haar hiphopdebuut ‘The return’ uit bij Ninja Tune. Afgelopen maand stond ze bijvoorbeeld al op Couleur Café maar het feit dat ze bij Kendrick Lamar en Thundercat hoge ogen gooit zou haar carrière wel eens in een stroomversnelling kunnen doen belanden.

Summer of ’42 – Kishi Bashi: deze Amerikaan met Japanse roots (Kaoru Ishibashi) was ooit sessiemuzikant voor o.a. Regina Spektor en maakte ook een tijdje deel uit van Of Montreal en Jupiter One. In 2011 richtte hij zich op een solocarrière, die hem ondertussen al vier solocd’s opleverde, waarvan de recentste worp ‘Omoiyari’ heet. Hij is een multi-instrumentalist die met meerdere instrumenten uit de voeten kan (o.a. viool) en die er zelfs een heus strijkorkest tegenaan gooit als het de muziek naar een hoger level kan tillen. We zouden hem kunnen onderbrengen in het vakje ‘alternatieve folk’. Op 23 november a.s. speelt hij in de Botanique. Zo, ons werk zit er alweer op. Tot de volgende!

Posted 21/07/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: