Oorwurm van de week (165)   Leave a comment

We starten met een terugblik op de afgelopen week. Zo had ik maandagavond een beetje een vreemde afspraak bij de kinesist, waar net vóór aanvang plots de elektriciteit uitviel. Geen licht? Dan kunnen we altijd de deur open laten staan. Geen elektriciteit? Oeps, dan kunnen we de massagetafel niet op de juiste hoogte zetten, dus dat wordt een beetje improviseren. Woensdagavond ben ik met familie gaan eten bij Mano to eat or not to eat, donderdagavond zat ik in de bioscoop voor de lichtjes fantastische ‘Once upon a time … in Hollywood’ van Quentin Tarantino en de afgelopen drie dagen stonden in het teken van Pukkelpopplezier. Wat staat er in de steigers deze week? Vanavond een sessie kinesitherapie, dinsdag karren we naar de tandarts in Eindhoven, vrijdagavond is er de Vragen Zonder Vlees quiz in Mol (aan tafel bij Moordgat/WvA), zaterdagavond vermoedelijk de Svarabhaktiquiz in Mariakerke (aan tafel bij D.A.M.) en zondagnamiddag rijden we dan weer naar Van der Valk in Stein-Urmond voor de zeventigste verjaardag van ome Paul. Tussendoor proberen we ook nog wat te werken. Maar eerst een portie muziek!

Graduate – Third Eye Blind: en we gaan onmiddellijk van start met onze classic deze week. Die werd geproduceerd in het illustere jaar 1997. Anno nu bestaat deze Amerikaanse rockband uit San Francisco nog steeds, sterker nog: in oktober verschijnt hun nieuwe cd ‘Screamer’.

In the air – Allah-Las: Californische rockband die aangename, zomerse deuntjes maakt en die daardoor ontzettend goed past in onze selectie deze week. Op hun nieuwe cd ‘LAHS’ is het nog wachten tot in oktober. Nog eventjes geduld dus …

Blasphemy : a prophecy – Kayo Dot: ook voor eclectische avant-gardemuziek met een snuifje rock houden we deze week graag een plaatsje vrij. Hun debuutcd verscheen ooit op John Zorn’s Tzadik Records. Zanger Toby Driver zegt dat hij o.a. The Cure, Björk en Scott Walker tot zijn inspiratiebronnen rekent. ‘Blasphemy’ is vanaf begin september verkrijgbaar.

Titanium 2 step – Battles: we zijn ook blij dat deze experimentele New Yorkers straks een nieuwe cd zullen uitbrengen, die ‘Juice B Crypts’ zal heten. Nadat ze in het verleden al eens frontman Tyondai Braxton zagen vertrekken, gebeurde ondertussen hetzelfde met gitarist/bassist Dave Konopka. Het duo dat overblijft (gitarist en drummer) krijgt hier en daar hulp van gastvocalisten.

May Cannan – Trixie Whitley: dat Trixie geen eendagsvlieg zou zijn, daar waren wij jaren geleden al van overtuigd. Tal van keren heb ik haar als voorprogramma zien passeren voor andere artiesten (o.a. bij Sioen), maar ondertussen kan ze zichzelf als een waardige headliner beschouwen (zoals o.a. vorig jaar op Pukkelpop bleek). Haar cd ‘Lacuna’, die al een tijdje uit is, kunnen we een aanrader noemen. Volgende week zijn we terug op post!

Posted 19/08/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: