500 nummers die ik liever niet meer wil horen (79)   Leave a comment

Nu we ons weekend (in blogberichten dan) toch al huilend zijn gestart, kunnen we er zonder problemen nog een nieuw deel leed bij doen. Gedeelde smart is halve smart of hoe zat dat weer? Niet dat we hiermee iets willen insinueren, maar we voelen ons in deze omstandigheden een beetje zoals Anderlecht. Het zit ons op dit moment niet mee, we zitten in de hoek waar de klappen vallen en we zullen dat tot nader order nog eventjes moeten uitzweten. Volgens het spreekwoord volgt na regen zonneschijn (al moeten we daar op dit eigenste moment niet over zeuren). Wij overleven het wel en Anderlecht op termijn uiteraard ook (zelfs al is het kalf ondertussen al vroegtijdig gezonken). Voor iedereen die de muziekjes hieronder ook niet kan smaken: hou vol, er is beterschap op komst (moet je maar denken).

781. C’est bon pour le moral – La Compagnie Créole : Franse popgroep uit de Franse Antillen en Frans-Guyana die in de 80’s populair waren. Dat blijkt o.a. uit dit vrolijke lied uit 1983, waar sommige mensen blijkbaar goedgezind van worden. Goedkoop, opgeklopt sentiment wat mij betreft. Ze zijn nog steeds actief en verkochten ondertussen ruim 60 miljoen platen. Het is hen gegund, zo lang ik er maar niet naar moet luisteren …

782. Professional widow (Armand Van Helden remix) – Tori Amos : vooraf geven we graag mee dat we niets tegen mevrouw Amos hebben. In 1996 zijn we ooit naar haar Dew Drop Inn tour geweest, toen die halt hield in het Koninklijk Circus te Brussel. De oorspronkelijke versie stond trouwens op ‘Boys for Pele’ dat in hetzelfde jaar verscheen. De remix is naar onze mening oervervelend!

783. You make me feel (mighty real) – Sylvester : Amerikaanse disco en soulzanger die vooral opviel door zijn androgyne en flamboyante uiterlijk. In 1978 was dit een joekel van een discohit. In 1988 overlijdt hij op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS.

784. Al wie da nie springt – T’NT : dat dit weerklinkt in sommige voetbalstadions (al dan niet in combinatie met die andere classic ‘Alle boeren zijn homo’s’) geeft meteen aan in welke regionen we het moeten zoeken. De regio der leeghoofdigen wat mij betreft. Louter voor de volledigheid: dit is een carnavalshit uit Aalst daterend uit 2000.

785. Windforce 11 – Nadieh : Nederlandse singer-songwriter die in 1987 stevig in de prijzen valt met deze hit. Vanaf 1992 trekt ze zich terug uit de showbizz en ze zoekt de rust op met haar kinderen. Ze zou blijven zingen, maar schreef veelal teksten voor andere artiesten omdat ze liever in de luwte bleef. In 1996 slaat het noodlot toe wanneer ze op 37-jarige leeftijd overlijdt aan de gevolgen van een longembolie en kanker. Eén van haar kinderen ging nadien ook zingen.

786. Butterfly – Crazy Town : nummer uit 2000 (van een rapcoreband uit LA), gebaseerd op een sample van een Red Hot Chili Peppers nummer. Zo is het makkelijk hè! In 2003 valt de band uit mekaar, in 2007 beslist een snoodaard om opnieuw te beginnen, met een gewijzigde bezetting. Ondertussen zijn er al twee ex-bandleden overleden.

787. We cheer you up – Barbarella : wij waren 15 jaar (we schrijven 1987) en natuurlijk vingen ook wij wel eens een glimp op van de ‘Pin Up Club’, een erotisch programma op de Nederlandse tv. Het was dat programma dat iedereen kende, waar niemand naar keek maar waar wél iedereen vrolijk over mee kon babbelen. Het had weinig om het lijf (letterlijk én figuurlijk), vraag maar eens aan Wendy Van Wanten. Het lied werd ingezongen door een Nederlands damestrio dat tussen 1987 en 1991 bestond. In 1989 kwetterde menigeen het vrolijk mee.

788. Mamma Maria – Ricchi e Poveri : gisteren een Italiaanse inzending? Vandaag gewoon opnieuw! Italiaanse popgroep dus die in 1968 werd opgericht door twee dames en twee heren. Ze treden nog steeds op met drie (twee heren, één dame). In 1982 scoorden ze hiermee ook bij ons een behoorlijke hit. Meer dan twintig miljoen stuks verkocht in hun carrière, dat kan tellen …

789. Trouble – Shampoo : Brits meidenduo (actief tussen 1993 en 2000) die met dit niemendalletje ooit de hitparade haalden in 1994. Het was zo’n band die zowel aanhang had in mainstreamkringen als bij de alternativo’s. Desalniettemin worden ze hier door mij vakkundig afgeserveerd. Next!

790. Allemaal – Wim Soutaer : tweede Vlaemsche inzending vandaag (Peter De Roover gaat zó gelukkig zijn!). Wim Soutaer behaalde brons in de allereerste editie van de crochetwedstrijd Idool in 2003. Met zijn zomerhit uit hetzelfde jaar scoorde hij een nummer één hit in Vlaanderen. Uiteraard leverde hem dat de Radio 2 zomerhit van dat jaar op. Wimpie maakt nog steeds muziek en is ondertussen hertrouwd met één van de zangeressen/danseressen van damesgroep Swoop.

Posted 25/08/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: