Oorwurm van de week (166)   Leave a comment

Wat deden wij de afgelopen dagen? Maandagavond had ik een sessie bij de kinesist, dinsdagnamiddag reed ik naar Eindhoven (niet ikzelf maar mijn ouders mochten in de stoel gaan zitten) en vrijdagavond had ik mijn allereerste quiz opstaan (Vragen Zonder Vlees in Mol aan tafel bij Moordgat/WvA), een quiz die toch wat moeilijker uitviel dan het beoogde C-niveau. Plaats 14 op 18 en bijna 65 % gehaald. Daags nadien trok ik met D.A.M. (net zoals vorig jaar) naar de Svarabhaktiquiz in Mariakerke. Toen sleepten we daar onverhoopt een vijfde plek uit de brand in een toch wel indrukwekkend deelnemersveld. De winnaars (De Limburgse Connectie featuring Tom Trogh) speelde outstanding en ook wij handhaafden ons bovenaan. Op zeker ogenblik stonden we zelfs eventjes derde, maar in de superronde werden we nog wat achteruitgeslagen. Door de ex-aequoregeling (een slecht beantwoorde schiftingsvraag) eindigden we samen met Malheur op plaats vier, maar wij moesten dus genoegen nemen met de vijfde plaats. Daar waren we dik tevreden mee. Superquiz alweer, de verre verplaatsing meer dan waard! Volgend jaar opnieuw (als ik nog mee mag). Zondagmiddag was er dan een etentje bij Van der Valk in Stein-Urmond ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van ome Paul. Bij thuiskomst bleek ik mijn huissleutels nog in een andere broek te hebben zitten. Via een alternatieve manier (ladder) geraakten we gelukkig wél binnen. Maar het was toch eventjes spannend. Wat staat er in de planning deze week? Vanavond terug kiné en dinsdagavond is er Deerhunter in MOD. Hierna volgt weer een periode van relatieve rust.

Sketch artist – Kim Gordon: 66 is ze ondertussen en na het stopzetten van Sonic Youth in 2011 legde ze zich toe op haar eigen muzikale projecten. Toch verschijnt in oktober pas haar eerste solocd die ‘No home record’ zal heten. Ik ben steeds geneigd om haar een rock chick te noemen, al klinkt dat openingsnummer van haar cd eigenlijk héél anders.

p:Machinery – Propaganda: voor onze classic track keren we deze week terug naar 1985 toen deze Düsseldorfers uitpakten met ‘A Secret Wish’, een synthpopplaat met hier en daar wat new wave-elementen. Dit heb ik bijvoorbeeld zelf nog ooit op single gekocht. Het is één van die dingen, waarvoor ik me zoveel jaar na datum niet hoef te schamen!

Indécent pur-sang – Josy & Pony: onze Belgische bijdrage vandaag zochten we deze keer over de taalgrens, in Charleroi meer bepaald (al zijn de meeste groepsleden afkomstig van Namen). Hoe moeten we hun muziekgenre noemen? Neo-rock? Surfpop? Wat wél zeker is: begin oktober verschijnt hun debuut ‘Eponyme’.

All armed – Nils Frahm: de tweede Duitse inzending in ons oorwurmlijstje? Hebben we een zonnesteek? Zijn we plots verlost van ons Duitslandcomplex? Ik hou het erop dat de kwaliteit van deze tracks volstaat om mijn keuze volkomen te rechtvaardigen. Onlangs speelde Frahm in OLT Rivierenhof, ik ga ‘m in oktober bekijken in de AB te Brussel. Dit komt uit ‘Encores 3’ dat eind september verschijnt. Heb je echter enkele weken langer geduld, dan schaf je jezelf beter ‘All Encores’ aan.

Swagger – Rhi: deze week gaan we eruit met deze Canadese singer-songwriter (echte naam Rhiannon Bouvier), die opereert (lees ‘muziek maakt’) vanuit Londen. In 2017 kwam haar debuutcd uit, in oktober is opvolger ‘The Pale Queen’ klaar. Lekker dansbaar spul! Of er volgend week ook zoveel te dansen valt? Dat moet je hier dan maar zelf komen ontdekken …

Posted 26/08/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: