Oorwurm van de week (174)   Leave a comment

Liz Lawrence

Mijn bezigheden staan nu (en ook de komende maanden) helemaal in het teken van mijn verhuis van een huis naar een appartement. Dat betekent dat we de zoektocht naar inbouwkasten hebben aangevat en afgerond, dat we iemand moeten laten komen verven, dat je de juiste gordijnen moet gaan kiezen, dat er een compromis moest worden getekend, dat ik straks naar de bank moet voor een lening, dat we nog moeten gaan samenzitten met de notaris, dat we makelaars moeten inschakelen om ons huis te verkopen enzovoorts. Tussendoor organiseren we ook nog de 1ste Music For Life quiz in Zonhoven op 7 december, een quiz voor het goede doel. Voor meer info verwijs ik graag naar de Facebooklink hierboven. Wil je graag een ploeg maken en inschrijven? Dat kan nog steeds. De zaal zit bijna halfvol dus er is nog plaats. Hoe ziet de rest van de week er nog uit? Gisteren zat ik samen met mijn broer bij het concert van Nils Frahm in de AB, vandaag trek ik naar Gasthuisberg (op controle met papa), ’s avonds is er een quiz in Retie (met Katsjoe Botte), zaterdag Bonne Cuvée quiz in Geel (met Moordgat/WvA). De week erna zit ik dinsdagavond in CCHA (theateropener ‘Wie is bang’ van NT Gent), woensdagvoormiddag heb ik een werkafspraak en zaterdagavond is er ons huiskamerconcert van Mon-o-Phone in de bib. Iedereen van harte welkom trouwens op dit gratis concertje. Wat ons weer naadloos bij muziek brengt.

USP – Liz Lawrence: we beginnen deze week met een verrassend goeie bijdrage van een Britse singer-songwriter wiens werk hier en daar al werd vergeleken met Florence & The Machine. Er zijn ergere vergelijkingen te maken in de popmuziek, toch? Liz debuteerde in 2012 met ‘Bedroom hero’ maar eind deze maand wordt de opvolger ‘Pity party’ verwacht.

Radiation facial – Petbrick: het moet bijzonder lang geleden zijn dat we nog eens zo’n extreem hard nummer in deze lijst hebben binnengesmokkeld. Tot voor kort was deze twee man sterke noiserockband bestaande uit Wayne Adams en Igor Cavalera (o.a. Sepultura) mij volslagen onbekend. Wie gek is van pokkeherrie kan zich ‘I’ ongetwijfeld blind aanschaffen.

Silver machine – Hawkwind: mijn classic ben ik dit keer in mijn geboortejaar gaan zoeken. In 1972 pakten deze Britse spacerockers uit met dit nummer gezongen door een zekere Lemmy Kilmister. Enkele jaren later zou deze in 2015 overleden zanger/bassist Motörhead oprichten. Hawkwind (opgericht in 1969) bestaat 50 jaar na datum nog steeds. Zo verschijnt deze maand bijvoorbeeld ‘All aboard the skylark’.

Nergens heen – Fulco: voluit komt er nog Ottervanger bij, maar dit keer volstaat zijn voornaam. Ik zag ‘m dit jaar live aan het werk met zijn band De Beren Gieren én ook met BeraadGeslagen, een projectje dat hij opstartte samen met Stuff. drummer Lander Gyselinck. Zijn titelloze debuut verschijnt volgende week. Voor liefhebbers van prettig gestoorde muziek in het Nederlands.

Peace of mind – Tempers: afsluiten doen we deze week met een synthpopduo uit New York, die eind deze maand hun nieuwe cd ‘Private life’ lanceren. Daar waar ze in hun beginperiode nog zwaar naar de 80’s overhelden, lijken ze nu ook aansluiting te hebben gevonden met de 21ste eeuw. Soit, dit gezegd zijnde kunnen we misschien al een vervolgafspraak maken voor een nieuwe oorwurmeditie.

Posted 11/10/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: