500 nummers die ik liever niet meer wil horen (93)   Leave a comment

Hier zijn we nog eens terug met onze zoveelste aflevering. Ben je langzaam maar zeker al depressief aan het worden van dit herfstweer denk er dan aan dat het lezen van deze rubriek ervoor zal zorgen dat je er nog makkelijk een extra winterdepressie aan vast kan hangen. Een gewaarschuwde man/vrouw is er in dit geval dus minstens drie waard! Wie toch nog is blijven hangen: proficiat, jullie verdienen allemaal een lintje voor moed én zelfopoffering. Een bank naar voor én een kus van de juf/meester.

921. When a man loves a woman – Percy Sledge : deze Amerikaanse soulzanger (in 2015 op 74-jarige leeftijd overleden) maakte met deze single nog ooit zijn opwachting in het legendarische ‘Pak de poen, de show van 1 miljoen’ die vakkundig aan mekaar werd geluld door de broers Verreth. In 1987 was dat. Que! Ja, het nummer was oorspronkelijk uitgebracht in 1966 maar 22 jaar na datum werd het voor de zoveelste keer heruitgebracht. ‘En dan nu Percy … dames en heren’ staat sindsdien in veel geheugens gegrift.

922. Nightshift – Commodores : niets mis met deze Amerikaanse funk -en soulgroep waarin o.a. Lionel Richie actief was. Toch ben ik geen fan van dit eerbetoon aan Marvin Gaye en Jackie Wilson uit 1985. Beide zangers waren het jaar daarvoor overleden. Lionel Richie had zich toen al solo gemanifesteerd.

923. Forever young – Interactive : ‘covers van bekende nummers doen het altijd goed’ moeten enkele Duitse jongelui hebben gedacht toen ze deze single van mededuitsers Alphaville (uit 1984) tien jaar later een happy housejasje probeerden aan te meten. Na 2002 werd er (bijna) niets meer van de heren vernomen.

924. Shao Rut – Sampling For Two : toen ook het kruim van de Vlaamse showbizz zijn graantje wilde meepikken van de toenmalige new beathype liep het niet veel later uiteraard faliekant mis. ‘Als we nu eens herkenbare Turazinnen samplen en we gooien daar een dikke beat onder?’ ‘Wow, topidee … doen we!’ In 1989 kwam helaas iemand op dit onzalige idee.

925. Movin’ on up – M People : Britse dancegroep uit Manchester wiens glorieperiode zich situeert tussen 1990 en 1998. Ze schijnen nog steeds actief te zijn, maar brengen blijkbaar geen nieuw materiaal meer uit. Ze treden enkel nog op. Hun moment de gloire was ongetwijfeld deze hit uit 1993.

926. Runaway – Del Shannon : Amerikaanse rock ‘n’ rollzanger die hiermee in 1961 een megahit scoorde. Begin 1990 schoot de dan 55-jarige zanger zichzelf door het hoofd na het gebruik van het antidepressivum Prozac.

927. Why – Annie Lennox : ‘Waarom, Annie?’ Dat vragen wij ons na al die jaren nog steeds af. Lennox is een degelijke zangeres die haar strepen ooit verdiende bij Eurythmics, maar af en toe ging ze al eens van het padje af zoals toen in 1992. Op kerstdag dit jaar geniet ze als kers(t)verse 65+’er trouwens een voordelig tarief met het openbaar vervoer. Geen idee hoe ik hierop kom, ik geef het gewoon even mee als achtergrondinformatie.

928. Under the moon of love – Showaddywaddy : populaire Britse popgroep (vooral in de seventies en het begin van de eighties), die vooral scoorde met covers van andere artiesten. Dat is ook het geval met hun enige nummer één hit in de UK (1976), een cover van een nummer uit 1961. Het ging meer dan één miljoen keer over de toonbank.

929. Marry you – Bruno Mars : achter zijn muzikale strapatsen zit een goed geoliede machine die weet hoe ze hitparadegevoelig werk moet slijten bij de luisteraars. De meeste nummers die hij maakt gaan vrij geruisloos aan mij voorbij, behalve dit tenenkrullend exemplaar uit 2011.

930. Murder on the dancefloor – Sophie Ellis-Bextor : ondertussen 40-jarige Britse zangeres die een solocarrière begon nadat de band waar ze frontvrouw van was ophield te bestaan. In 2000 werkt ze eerst nog vocaal mee aan een hit van Spiller, maar in 2002 is het serieus raak met dit nummer dat het meest gedraaide nummer van het jaar zal worden. Ze is nog steeds bezig (zij het iets minder actief). Hoofdreden daarvoor is haar begin dit jaar geboren vijfde kind.

Posted 20/10/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: