Oorwurm van de week (179)   Leave a comment

isolde (c) piet stellamans

Wanneer we achterom kijken naar de afgelopen dagen, dan zien we op vrijdagavond een gezellig en geslaagd etentje bij Sans Gêne en op zaterdagavond zagen we ultiem een quizzege (aan tafel bij D.A.M.) voor onze neus worden ingepikt (door twee spijtige schrijffouten). Zo eindigden we ex-aequo met Pelter Skelter bovenaan, maar haalden zij alsnog de winst binnen. Volgende week staat nog maagdelijk blank, maar dat vinden we niet erg want in de week van onze 1ste Music for Life quiz (7 december) heb ik ‘a shitload of things’ opstaan. Dus als het een tweetal weken rustiger is, dan kan ik die bijzonder goed benutten om nog wat quizvragen uit te schrijven. Wie wil meedoen, er is nog ruim plek (dus aarzel niet zou ik zeggen). 😉 Ook op serieel gebied kan ik het nodige melden. Zo zag ik de afgelopen tijd o.a. het volgende: ‘Unité 42’ (anderhalve aflevering), ‘El Camino : a Breaking Bad movie’, ben ik bij met het vierde én laatste seizoen van ‘Mr. Robot’, zijn we mee met ‘The Good Place’ (seizoen 4), zijn we zo goed als rond met ‘Bojack Horseman’ (seizoen 6), pikken we hier en daar een aflevering mee van ‘Disenchantement’ (seizoen 2), zagen we het tweede seizoen van ‘The end of the f***ing world’ en hebben we het uitstekende ‘Euphoria’ gezien. Verder ook nog: ‘The spy’ (seizoen 1 volledig) én ‘The Deuce’ (derde én laatste seizoen volledig). Over naar de muziek dan maar?

I don’t know – Isolde: als één van de mooiste vrouwelijke muzikanten van ons land (én uiteraard ook één van de meest getalenteerde!) iets nieuws uitbrengt, (ook al is het dan een cover) dan ruimen wij daar met graagte plaats voor in. Het origineel uit 1959 (van een zekere Ruth Brown) was mij overigens onbekend.

I’m not in love – 10cc: voor onze classic moeten we deze week terug naar het jaar 1975. Er zat een andere versie in de hierboven reeds geciteerde tv-reeks ‘Euphoria’ maar wij denken dat het origineel beter past in onze wekelijkse rubriek.

Mixing the medicine – Absynthe Minded: omdat het kan doen we er nog een tweede Belgische inzending bij deze week. De hierboven reeds vernoemde Isolde Lasoen drumt tegenwoordig ook bij deze Belgische band (maar ze blijft ook deel uitmaken van DAAN). Hun Aziatisch aandoend voorproefje kan je ergens in 2020 op de full cd ‘Riddle of the sphinx’ tegenkomen.

Smash my head – CocoRosie: wie zijn muziek graag wat avontuurlijker heeft, die is bij deze Amerikaanse zussen aan het juiste adres. Sierra en Bianca Casady musiceren ondertussen al een tijdje vanuit Parijs, waar ze hun project in 2002 ooit onder het doopvont hielden. In maart 2020 verschijnt ‘Put the shine on’.

Crimson tide – Destroyer: en we gaan er deze week uit met Canadese indiepop. Ooit begonnen als soloproject van Dan Bejar, maar na een succesvol debuut vond de man het tijd om een hele band rond zichzelf te verzamelen. Dat puike idee zorgt er o.a. voor dat we in de eerste maand van 2020 ‘Have we met’ mogen verwachten. Zo, wij zijn hier uitgeschreven (toch voor wat vandaag betreft!) en we spreken graag af (ergens in de loop van de komende week). Ciao!

Posted 18/11/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: