Oorwurm van de week (182)   Leave a comment

Ons overzicht start vorige week vrijdag toen Moedige Missers nog eens een pittige Pelter Skelter quiz speelde en daar 14de eindigde op 23 ploegen. Deze week kregen we van maandag tot en met woensdag opleiding over Wise, het nieuwe bibliotheeksysteem waar we nu mee zullen werken. Tussendoor werkte ik ijverig door aan de 1ste Music for Life quiz (die vanavond doorgaat). Maandagavond zaten we in MOD bij een geslaagde doortocht van Trixie Whitley, dinsdagavond zat ik op mijn appartement voor het opmeten van mijn gordijnen, woensdagavond zaten we een viertal in het theater voor ‘Angels in America’, donderdagavond bij de kiné (eerst had ik pijn aan mijn keel, ondertussen is het mijn nek) en gisteravond tot slot was er de sublieme CCHA doortocht van de Mark Lanegan Band. Toekomstplannen: volgende week dinsdag naar de dansvoorstelling ‘Traces’ van Wim Vandekeybus/Ultima Vez (CCHA), een volgende kinéafspraak op donderdag én zaterdagavond de Once in a lifetime muziekquiz in Maaseik. Ondertussen heb ik me ook een early bird ticket aangeschaft voor Little Waves 2020, waar o.a. Destroyer al aan de affiche is toegevoegd. En dat brengt ons dan weer naadloos naar de rest van de muziek!

Pantomima – Greg Dulli: we openen deze week met een track uit het nieuwe album van deze zanger die o.a. de frontman was van Afghan Whigs en nog tig andere groepjes. In 2005 bracht hij ooit ‘Greg Dulli’s amber headlights’ uit maar nu is er met ‘Random desire’ dus een opvolger. Die verschijnt in februari volgend jaar en op 27 maart houdt hij o.a. in Muziekodroom (héél dichtbij dus!) halt om dat nieuwe album te komen voorstellen.

Gnossienne no. 3 – Erik Satie: voor onze klassieke track (letterlijk én figuurlijk) moeten we dit keer héél erg ver terug in de tijd die geen enkele nu nog levende ziel op aarde live heeft meegemaakt. Uitgebracht in 1890. Het nummer dook op in de eerste aflevering van de tv-reeks ‘Killing Eve’, die onlangs van start ging en die o.a. te volgen is op Canvas.

Fight Am Finish – Antibalas: en we gaan door met een band uit de VS die een mengeling maken van funkmuziek en wereldmuziek. Al bezig sinds 1998 en gemodelleerd naar Fela Kuti’s band, zo leren we. In februari verschijnt ‘Fu Chronicles’.

Perform for you – Brooke Bentham: we belanden ondertussen in Europa voor een jonge Britse singer-songwriter wiens debuut ‘Everyday nothing’ in februari 2020 in de handel verkrijgbaar is. Ze is nog maar 22 dus er zit nog wat groeimarge in de komende jaren.

The border – Nicolas Godin: en we gaan er deze maand uit het tweede soloalbum van deze Fransoos, de helft van het electronische duo Air. Hij debuteerde in 2015, maar hij komt dus vijf jaar later met ‘Concrete and glass’ aanzetten. Als je Air kan appreciëren, dan ga je ook helemaal mee zijn met zijn solowerk. Volgende week staan we hier opnieuw op de stoep met nieuw luistervoer!

Posted 07/12/2019 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: