Oorwurm van de week (210)   Leave a comment

Er is de afgelopen week bijzonder hard gewerkt bij ons. Niet alleen in de afhaalbib was het druk, maar er moest ook telefonische permanentie zijn, de inleverbrievenbus moest regelmatig worden leeggemaakt én misschien wel het allerbelangrijkste: we namen een serieuze aanloop om vandaag voor het eerst terug open te gaan voor publiek. Dat wil in ons geval zeggen dat er in principe een tiental bezoekers terzelfder tijd binnen mogen komen, die zich ook zullen moeten houden aan de door ons aangebrachte bewegwijzering. Elke lener die binnen is krijgt ook een mandje om zijn materialen in te steken tijdens zijn/haar bezoek. Elke lener mag maximaal een half uur in de bib blijven. Er zijn nog wel wat regeltjes maar die willen we jullie besparen. Onze ingang is ook helemaal verhuisd naar de leeszaalkant aan de achterzijde. De ingang is nu de uitgang geworden. Er is ook een aanpassing gedaan in bepaalde afdelingen. Er is nu ook een dubbele infobalie in plaats van eentje. Ik zou zeggen: kom gerust eens langs om het uit te checken maar niet allemaal tegelijk én liefst wanneer je bibmaterialen nodig hebt. Vorige week woensdag zaten we een aantal uur in Gasthuisberg (voor de oogcontrole van papa) en voor de rest hebben we véél gewandeld. Een gezonde geest in een gezond lichaam of zoiets. Zaterdagnamiddag bezoek gehad van mijn broer en zijn gezin (weliswaar op afstand van mekaar). Zondag een vriendin van mijn moeder op bezoek (op respectabele afstand van mekaar) en ook maandag met mijn neef en zijn vrouw in de tuin kunnen zitten (ook daar weer met inachtneming van de social distancingregels). Gisteren hebben ze dan weer de verlichting geïnstalleerd in ons appartement. Wat staat ons nog te wachten buiten véél werken? Donderdag een eerste blokvergadering van het appartement en hopelijk valt er de rest van deze week eindelijk eens wat regen. Niet wij, maar vooral onze tuin (of de natuur in het bijzonder) snakt ernaar!

Can’t cool down – Car Seat Headrest: we openen deze week met een Amerikaanse rockband. Al lijkt het erop dat ze precies de gitaren een beetje overboord hebben gegooid en zijn beginnen experimenteren met een beetje electronica. ‘Making a door less open’ is de titel van hun recentste worp.

Accidentally Kelly Street – Frente!: voor onze classic keren we deze week terug naar 1992. Deze Australische band hoorde ik onlangs toevallig nog eens voorbijkomen op Radio 1 (waarvoor dank!). De band bestond (met verschillende pauzes ertussen) tot in 2014. Hierna werd het akelig stil rondom hen.

Deeper love/Freak – King Charles: het volgende heerschap stond ooit op het Genkse Absolutely Free Festival. No worries, deze man is niet van koninklijken bloede dus véél decorum moet er in dit geval niet bij. Ook hier weer een verandering van sound: naast pop, rock, nu ook R&B, electronica en funk. Oh ja, ook véél hoge stemmetjes!

Accelerated culture – Pinch: de Brit Rob Ellis debuteerde ooit in 2007 toen dubstep nog werd omarmd als een superhip muziekgenre. Hij mag nog altijd worden ingedeeld bij het vakje ‘dance’. Titel van zijn cd die nog deze maand zal verschijnen: ‘Reality tunnels’.

Ooh la la – Run The Jewels: dit Amerikaanse hiphoppende duo maakt het zichzelf niet al te moeilijk om telkens nieuwe cd-titels te verzinnen, dus heet hun volgende nieuwe cd (die binnen enkele dagen mag worden verwacht) gewoon ‘Run The Jewels 4’. Méér hebben wij daar niet aan toe te voegen. Met een beetje geluk hebben we volgende week vijf nieuwe tracks in de aanbieding!

Posted 03/06/2020 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: