Oorwurm van de week (418)   Leave a comment

Het was me het weekje wel, die afgelopen week. Zo vulden we onze vrije maandag in met een preverjaardagsfeestje voor mijn vader, die 90 werd. Op maandag zaten we nog mooi in het zonnetje met ouders, broer, vrouw én kleinkinderen. Het was een opstapje naar het uitgebreidere feestje dinsdagnamiddag (effectief de verjaardag van mijn vader) toen we hier met iets méér dan 15 blokbewoners aan tafel zaten. Te oordelen naar het aantal lege flessen achteraf is er vooral goed gedronken. Donderdagavond reed ik met collega Hanne naar Diest, waar DAAN in het cultuurcentrum speelde. In de nacht naar vrijdag (rond 4u) werd mijn moeder ineens ziek. Maagpijn, overgeven, duizeligheid, hoge bloeddruk, … Vrijdag was er niet al te veel beterschap, dus regelde ik namiddag een doktersbezoek. Daar werd een eerste diagnose gesteld, werd er medicatie voorgeschreven én een doorverwijzing naar de hartspecialist. Dat zou normaal nog komende week worden ingepland (maar dat zal ik volgende week nog moeten horen). Na het bezoek aan de dokter verbeterde de situatie al gevoelig. Nu gaan we eventjes afwachten wat het gaat geven. Wat brengt de nieuwe week ons? Maandagavond zitten we in Brussel bij het concert van Slowdive en donderdagavond is er een bordjesquiz in Steenokkerzeel aan tafel bij Happy Ending.

Jealous of your cigarette – Hawksley Workman: we starten vandaag met onze classic die in 2001 werd uitgebracht door de Canadese artiest Ryan Corrigan. Beginjaren 2000 was hij eventjes niet weg te branden van StuBru & co, maar tegenwoordig horen we er hier niets meer van (hoewel hij nog steeds actief is).

The hardest part – Washed Out: van de ene soloartiest naar de andere die naar de naam Ernest Weatherly Greene Jr. luistert. Chillwave werd het genre waarin hij actief is ooit genoemd. ‘Notes from a quiet life’ staat gepland voor eind juni.

Safety pin – Hockey Dad: en het mag ook iets steviger rocken met deze Australiërs. Hun vierde full cd ‘Rebuild Repeat’ is voor midden volgende maand.

Make friends – Hiatus Kaiyote: we blijven nog even in Australië hangen met deze band uit Melbourne. ‘Love Heart Cheat Code’ is eveneens voor eind volgende maand.

Starbuster – Fontaines D.C.: krijgt er al iemand graag een oorwurm cadeau tegen Pukkelpop 2024? ‘Romance’ verschijnt vlak na Pukkelpop, maar laat dat de pret niet drukken zou ik zeggen.

Geplaatst26/05/2024 doorambijans inMuziek

Plaats een reactie